Alex McLeish za nevolje s Pršom krivi i Hrvate?

TRENER škotskog Glasgow Rangersa Alex McLeish nezadovoljan je učinkom svoje momčadi koja se nakon 15. kola nalazi na 4. mjestu ljestvice škotskog  prvenstva. Prošlosezonski Rangersov glavni protivnik i pretendent na titulu prvaka Celtic, ove je sezone u puno povoljnijoj poziciji u kojoj sa 38 bodova drži prvo mjesto ljestvice.

Rangersi pak četvrtu poziciju trenutno drže sa slabih 23 boda što je i više nego očit razlog nezadovoljstva koje McLeish otvoreno iskazuje. Nakon serije napada okrivljivanjem ovog ili onog faktora, na udaru se našao i hrvatski reprezentativac i Rangersov "srećonoša" Dado Pršo.

Iako su ga prošle sezone častili kao cara, Prši tijek nove sezone nije nimalo naklonjen. Stara ozljeda koljena prisiljava ga na slabiju izvedbu igre, što se osjeti na ukupnom uspjehu momčadi. No, čini se da trener McLeish nema previše sluha za Pršu, osobito kada se uzme u obzir činjenica da mu se zbog relativno lošeg učinka trese tlo pod nogama.

Kako prenosi nogometni portal Sportinglife, McLeish na sutrašnju utakmicu Lige prvaka koja se igra u Portugalu putuje bez šest standardnih prvotimaca. Rangersi će protiv Porta na teren istrčati bez Buffela, Nachoa Nove, Federica Nieta, Juliena Rodrigueza, Oliviera Bernarda i Dade Prše.

Uspješni hrvatski napadač, Rangersov ovosezonski najuspješniji igrač, neće igrati radi ozljede tetive do koje je došlo na subotnjoj utakmici protiv Celtica, a koja je završila bolnim porazom od 3:0. Dado radi toga na travnjak neće istrčati barem dva tjedna.

"Još uvijek ne znamo puni razmjer Dadine ozljede, radi li se o ozbiljnoj stvari ili ne. Znamo da je posljednjih nekoliko tjedana trčao na prazno. Morali smo ga stavljati u igru i onda kada bi nam bilo draže da ne igra, a i Hrvati su ga koristili u svakoj utakmici." - rekao je nezadovoljni McLeish.

"Iscrpljenost se jednostavno zalijepila za Dadu, i čini se da mu tijelo govori da je pretjerao" - zaključio je McLeish.

Osim posljednje ozljede Pršo već neko vrijeme muku muči sa starom ozljedom koljena, radi kojega je McLeish tijekom kvalifikacijskog ciklusa za plasman na SP 2006 hrvatskom reperezentativnom taboru često dosađivao tražeći da paze na Pršu kako se ne bi dodatno ozlijedio i tako smanjio učinak u matičnom klubu.

Bilo kako bilo, za Hrvatsku je sreća što je Pršo uspio bez Olića i uz čestu i nesretnu "nerealizaciju" Klasnića doprinijeti plasmanu na SP. Postavlja se pitanje kako će najbolji hrvatski napadač igrati za nešto više od 6 mjeseci nakon što se maksimalno iscrpi u Škotskoj.

Pročitajte više