Alex Molano: Moj cilj je dokazati se u Dinamovom dresu

TALENTIRANI američki veznjak hrvatskih korijena Alex Molano, trenutno član Dinamovih juniora, govori o svojim prvim danima u Zagrebu te očekivanjima u skoroj budućnosti.

"Došao sam ovdje u kolovozu na dvadesetodnevnu probu, nakon koju su mi rekli da se vratim, što sam i napravio početkom rujna. Na samom početku bilo je jako teško, jer samo bio novi igrač i nikoga nisam poznavao. Morao sam naučiti jezik i priviknuti se na novu sredinu. Sada je situacija puno bolja, puno više razumijem i jezik i ono što se događa oko mene", rekao je Alex Molano za američke medije.

"Ozljede si mi uvelike pomrsile račune"

Dinamova U 19 momčad je trenutno najbolja u državi. Trenutno su prvi sa deset bodova prednosti, a njihova momčad sastoji od velikog broja mladih reprezentativaca. Molano, kojem predviđaju veliku karijeru, na početku je jako dobro igrao za Modre, međutim u nastavku sezone zaredale su se ozlijede pa je dosta utakmice pauzirao. Ipak, sada se osjeća spremno i zdravo i nada se većoj minutaži.

"Ovu polusezonu nisam baš puno igrao jer sam dosta bio ozlijeđen. Na samom početku sam se ozlijedio, bio sam mjesec dana van travnjaka, a onda kada sam se vratio, opet sam se ozlijedio. Sada se napokon sve smirilo i situacija je zadovoljavajuća. Nije lako, znate nogomet je ovdje puno bolji nego u SAD-u, ipak je ovo Europa. Dosta radimo na taktici, ovdje se puno truda polaže upravo na nju", istaknuo je talentirani veznjak.

"Sljedeće godine vjerojatno ću na posudbu"

Što se tiče sljedeće sezone, Molano je svjestan kako će teško dobiti priliku zaigrati za prvu momčad. Mora još učiti i razvijati se, a posudba je najbolji instrument za to.

"Nadam se da ću sljedeće sezone dobiti priliku među seniorima ili ću pak negdje na posudbu. Koliko sam shvatio, vjerojatnije je da će me posuditi kojem klubu, kako bi više igrao i razvijao se kao nogometaš. Tamo moram dokazati da mogu igrati za Dinamo, što je na koncu i moj cilj, napomenuo je mladi Amerikanac.

Dugoročni planovi pak su pun optimističniji. Nada se Alex kako bi jednog dana mogao zaigrati u španjolskoj ligi, po mogućnosti čak Barceloni.

"Volio bi jednog dana igrati u španjolskoj ligi, po mogućnosti Barceloni. Simpatiziram ih od najranijih dana. Čak to ni ne mora biti Barcelona, dovoljno je i La Liga, mislim da se tamo igra najbolji nogomet na svijetu", rekao je 18-godišnji Molano.

"Svjetsko prvenstvu u Kolumbiji moj je glavni cilj"

Nedavno je Molano po prvi put pozvan za U 20 reprezentaciju SAD-a. Poziv je dočekao s euforijom, a nada se kako će biti član momčadi koja će sljedeće godina zaigrati na Svjetskom prvenstvu u Kolumbiji.

"Vrlo sam uzbuđen što sam pozvan u U20 reprezentaciju. Jedva čekam zaigrati s momcima i nadam se da ću na Svjetsko prvenstvo sljedeće godine. Iskreno, to mi je jedan od najvažnijih kratkoročnih ciljeva. Pogotovo zato što se igra u Kolumbiji, zemlji u kojoj je rođen moj otac pa će me tamo cijelo vrijeme pratiti i moja obitelj."

"Da, mislim da možemo nešto napraviti u Kolumbiji. Imamo dobru momčad, a mnogo igrača igra u Europi", dodao je za kraj Alex Molano, čija je baka Hrvatica.

Pročitajte više