Alilović: Ne možemo nikoga pobijediti s nula obrana

Foto: HRS

HRVATSKA je jučer doživjela neugodan poraz na rukometnom Euru. Izabranici Željka Babića izgubili su od Norveške 34:31 i sada u posljednjem kolu skupine B moraju svladati Island kako bi potvrdili plasman u drugi krug natjecanja. O tome kako Hrvatska može proći, ali i ispasti s natjecanja već smo pisali.

Island je opasan protiv velikih

Island je uoči turnira označen na papiru kao druga najbolja momčad u skupini pa Hrvatsku, stoga, očekuje vrlo težak posao. Osim toga, Island je jučer kiksao protiv Bjelorusije 39:38 i također se mora vaditi protiv Hrvatske ako želi ostati u Poljskoj. Ne čudi njihov posrtaj, jer smo i u najavi skupine B pisali kako su Islanđani u stanju pobijediti svakoga, ali i izgubiti od autsajdera. Problem je, doduše, što se posebno motiviraju protiv velikih ekipa. U Kataru su, primjerice, remizirali s Francuskom 25:25...

Hrvatskoj trebaju obrane vratara

Hrvatska će protiv Islanda trebati poboljšati obranu, a bilo kakva obrana tražit će se od vratarskog para Alilović - Stevanović. Najodgovorniji Alilović jučer je sjajno otvorio utakmicu protiv Norveške, ali on i Stevanović jednostavno su nestali u nastavku utakmice. Treba provjeriti, ali ne pamtimo turnir na kojem hrvatski vratari u jednom poluvremenu nisu zaustavili niti jednu loptu. To se, eto, dogodilo Aliloviću i Stevanoviću koji su glumili propuh u drugom poluvremenu protiv Norveške. Nisu oni jedini krivci za poraz od Norveške, o obrani bi se itekako moglo raspravljati, ali kad nemate niti jednu obranu vratara u drugom dijelu nema te taktike koja vas može spasiti od poraza.

"Nema pobjede s nula obrana"


Svjestan je toga i sam Alilović.

"Ne možete nikoga pobijediti s nula obrana u drugom poluvremenu", rekao je golman Veszprema, koji je nakon dva kola statistički najlošiji na turniru s tek 21 posto obrana.

"U prvom dijelu smo se držali dok je obrana funkcionirala, a u drugom su nas počeli otvarati i to je to. Imali smo šansu u prvom dijelu otići na pet, šest razlike, ali nismo. Oni su nas stigli, preuzeli vodstvo i onda smo počeli juriti. To je bilo to", zaključio je Mirko.

Island mora pasti

Ministar obrane Jakov Gojun složio se s Alilovićem.

"Ne sjećam se kad je Hrvatska posljednji put primila 34 pogotka. Ovo nitko nije očekivao, ja prvi. Island moramo pobijediti kako god znamo", poručio je zabrinuti Gojun.

Hrvatsku očekuje vrlo težak izazov protiv Islanda u utorak s početkom u 20:30 sati.

Pročitajte više