Alilović: Pojeli su nas pritisak, emocije, glava, moranje...

Foto: Marko Lukunić/Pixsell

HRVATSKA je u zadnjoj utakmici drugog kruga Europskog prvenstva izgubila od Francuske 30:27 i ispala s turnira. Momčad Lina Červara će u petak igrati protiv Češke za peto mjesto.

Francuzi su bili bolji, jači, pametniji i koncentriraniji, a kad su na takvom nivou, čak i kad ne igraju na svojem maksimumu, za Hrvatsku su jednostavno prejaki. Nisu na nivou bili ni golmani. Stevanović i Alilović zajedno su upisali tek osam obrana (23 posto), no ne može se samo njih kriviti za još jedna težak poraz od reprezentacije koja nas je toliko puta rastužila.

"Pojeo nas je pritisak, ambicije, glava, moranje... Žao mi je svih nas koji smo na okupu mjesec dana. Dizali smo se svaki dan u 7 sati, odricali smo se, trudili, ali nismo to na kraju naplatili", rekao je Mirko Alilović pa dodao:

"Teško je Francuskoj stići šest razlike u jednom poluvremenu. Prvo poluvrijeme smo igrali katastrofalno, u drugom smo pokazali borbenost, ali to nije dovoljno protiv ovakve momčadi. Da su nas nadigrali u tom prvom poluvremenu, ajde, ne bih ništa rekao. Ali, mi smo u prvom dijelu sami sebe pobijedili. Gubili smo lake lopte i primili toliko golova na prazan gol. To je nedopustivo".

Pročitajte više