Allardyce: Sudac nas je koštao finala

KRITIZIRANJE sudaca u engleskom nogometu sve više uzima maha, a takvom trendu pridružio se i menadžer Blackburna Sam Allardyce nakon što je njegova momčad poražena na gostovanju kod Aston Ville u uzvratnoj utakmici polufinala Carling Cupa 6-4.

Momčad iz Birminghama slavila je s ukupnih 7-4, budući da je u prvom susretu pobijedila Roverse u gostima s 1-0. Blackburn je na krilima Nikole Kalinića sjajno započeo uzvrat na Villa Parku, te je dvama golovima hrvatskog napadača poveo s 2-0. Bio je to samo početak "golijade" u Birminghamu.

"Kada smo poveli s 2-0, imali smo potpunu kontrolu utakmice. Ako je netko u tim trenucima trebao zabiti još koji gol, onda smo to bili mi", smatra Allardyce.

Ističe da je prijelomni trenutak bio prvi gol domaćina, koji je po njemu bio – neregularan. Sudac je bio Martin Atkinson, a strijelac za 1-2 Stephen Warnock u 30. minuti.

"Tom je pogotku prethodio očigledan prekršaj Gabriela Agbonlahora na našem Ryanu Nelsenu. Zbog tog sudačkog previda ostali smo možda bez finala Carling Cupa na Wembleyju."

Deset minuta kasnije je Christopher Samba skrivio jedanaesterac i zaradio crveni karton. S bijele je točke točan bio James Milner, koji je na taj način vratio Aston Villi ukupnu prednost. Allardyce na tu situaciju nema primjedbe, ali smatra da je i četvrti gol domaćina bio neregularan.

"Agbonlahor je imao obje ruke u zraku, a lopta se od njegove ruke odbila u mrežu. Kasnije je domaćin poveo 5-2, a mi smo ktome imali i igrača manje. Svi su mislili da smo gotovi, a ipak smo se uspjeli vratiti na 5-4. Zaključno, u našem porazu je ključnu ulogu odigrao sudac, tu nema nikakve dvojbe", završio je Allardyce.

Aston Villa će u finalu 28. veljače na Wembleyju igrati protiv pobjednika okršaja između dva Manchestera. U prvom je City slavio kao domaćin 2-1, a uzvrat je sljedećeg tjedna na Old Traffordu.

Pročitajte više