ALLEGRI IZGUBIO ŽIVCE "Ma što su to oni napravili?"

Foto: Guliver Image/Getty Images

IAKO se veći dio nogometne javnosti slaže da je Tottenham u prvoj utakmici osmine finala nadigrao Juventus (2:2), trener talijanskog kluba Massimiliano Allegri ne slaže se s tim.
 
"Nogomet je čudna igra - od potencijalnih 3:0 stignete do 2:1, od potencijalnih 3:1 do 2:2... Svi smo znali da će biti teško", rekao je Allegri pa poludio na pitanje novinara što je bilo pogrešno.
 
"O čemu pričate, što su oni napravili? Osim Buffonove obrane Kaneova udarca glavom, Tottenham ništa nije napravio. U drugom dijelu smo mi napravili nekoliko promjena i ukupno gledajući odigrali dobru utakmicu. Pa prvi gol smo dobili iz greške, drugi iz slobodnjaka. Nogometa daje i uzima, nema razloga da budemo u depresiji. Ako netko misli da Juventus može 4:0 pobijediti Tottenham, onda taj nije ni sekunde realan. Možda je plasman u dva finala Lige prvaka u posljednje tri godine bio štetan za neke ljude."
 
Tu se Allegri, trener momčadi koja je sinoć imala posjed lopte samo 33 posto, nije zaustavio.
 
"Ma tko je igrao, a tko nije je potpuno nevažno. Dobro smo odigrali, vodili, u drugom dijelu bili bolji od njih. Povukli smo se jer nas je Tottenham pritisnuo, a ne zato što sam ja to naredio igračima. Ljudi nisu objektivni, misle da u osmini finala možeš pobijediti 3:0. Da, u dobroj smo formi, uvijek igramo na pobjedu, ali ne možemo svake godine ići do kraja."
 
 
 
Razljutio ga je i komentar novinara da su navijači nezadovoljni.
 
"Očito onda navijači imaju neke zastrašujuće uspone i padove u raspoloženju. Nikad nismo bili favoriti protiv Tottenhama. Ovo je i prije početka bio 50-50 okršaj, a i sad je. Prolazak Tottenhama sigurno nije nešto što je uobičajeno. Ova momčad osvojila je šest prvenstava i igrala dva finala Lige prvaka. Mi imamo ambicije, ali smo korak ispod Bayerna, Barcelone i Reala. Zapravo, dodao bih tu i PSG i City. A sljedeće sezone bit će još teže."
 

Pročitajte više