Alonso će igrati po Briatorijevim pravilima?

ŠEF MOMČADI Renaulta Flavio Briatore prvi je otpočeo s licitiranjem za usluge odnedavno "nezaposlenog" Španjolca Fernanda Alonsa. Briatore je Alonsu velikodušeno ponudio mjesto prvog pilota u Renaultu još dok je dvostruki svjetski prvak vozio za McLaren i sa čelnicima se svađao upravo oko narušenog statusa u momčadi.

Briatore se javio prvi i nakon definitivnog razlaza Alonsa i McLarena, ali s nešto konkretnijim "taktičkim" zahtjevima.

"Prezentirao sam Fernandu naše planove za budućnost. Ako se njegove želje podudaraju s našima, mogao bi se vratiti", izjavio je Briatore za talijansku Gazzettu dello Sport.

"Svjestan samo koliko on još može pružiti Renaultu. Međutim, ugovor na jednu godinu nema smisla, ako nema dugoročnog plana", znakovito je dodao Talijan.

Španjolski vozač službeno je raskinuo ugovor s McLarenom ovog vikenda. I povratak u Renault za njega je najsigurnija opcija. Već je dokazao da u tom timu može pobjeđivati, a za momka koji teško preživljava prosječnost, Toyota i Williams možda bi bili prevelik rizik. Ili je Alonso spreman na nova dokazivanja?

Priča s Ferrarijem, ako je ikada i postojala, završena je u trenutku kada je Felipe Massa stavio potpis na novi ugovor. Renault je najuporniji, ali su njegovi šefovi su u poziciji birati pravila.

D.R.
Foto: AFP

Pročitajte više