Alonso: Sramim se postupaka svoje momčadi

BIVŠI svjetski prvak u Formuli 1 Fernando Alonso izjavio je u razgovoru za španjolske medije kako se srami postupaka svoje momčadi.

Pritom je najviše naglasio posljednji pokušaj kojim Ron Dennis pokušava navući naslov Lewisu Hamiltonu.

"Onaj tko u sezoni zaradi najviše bodova mora biti svjetski prvak. Ako bi Hamiltona na kraju proglasili prvakom, ovaj bi sport potonuo. Osobno bih se sramio biti članom takve momčadi. Ne znam kako bi se osjećao Lewis da mu sada poklone titulu. Pretpostavljam kako bi osjećao da ju je zaslužio, premda ne bi baš trebao",  odrješit je ponovno bio Alonso.

"Momčad McLarena izgubila je prvenstvo na teškim greškama. Njihove su odluke u drugom dijelu prvenstva bile većinom katastrofalne. Sve je ispalo amaterski organizirano. Izjava Rona Dennisa nakon VN Kine kako se Hamilton bori protiv mene, a ne protiv Räikkönena sve jasno kazuje."

"Nije tajna da mi moja momčad nimalo nije pomogla. U posljednjih su mi nekoliko utrka ruke bile vezane. Nisam imao ovlasti odlučivati i morao sam raditi ono što su mi nalagali."

Govoreći o mogućem odlasku iz McLarena, rekao je:

"Pod ugovorm sam s McLarenom. Što će biti, ne znam, ali ne vjerujem da ću u Renault."

Španjolski su mediji, jasno, apsolutno stali iza svog junaka. AS je kroz naslovnicu rastegnuo naslov “McLaren je darovao naslov Kimiju”, dok je Marca epilog natjecanja po McLaren nazvala “najvećom sramotom svih vremena."

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više