Alvaro Morata trpi posljedice "najbolnije poznate bolesti". Evo o čemu je riječ

Foto: EPA

ALVARO MORATA (31) propustio je utakmicu s Alavesom (0:2) u 32. kolu La Lige te danima ne trenira s ostatkom momčadi Atletico Madrida. Razlog su jaki bolovi u licu prouzrokovani neuralgijom trigeminusa, objavio je AS, navodeći da se to smatra "najbolnijom bolešću poznatom u medicinskoj praksi".

Riječ je o kroničnom bolu koji periodično zahvaća živac, može trajati od jedne sekunde do maksimalno dvije minute, a okidač mogu biti žvakanje, govor, zijevanje, pranje zubi... Uobičajeno se javlja kod ljudi starijih od 50 godina. Morata u ovom trenutku, otkriva AS, pije lijekove, no to nije trajno rješenje te bi mogao završiti na operaciji.

Morata je ove sezone zabio 20 golova

Upitno je hoće li moći nastupiti u subotnjoj utakmici s Athletic Bilbaom u 33. kolu španjolskog prvenstva. Morata je iznimno važan dio momčadi trenera Diega Simeonea. Ove sezone upisao je 44 nastupa u svim natjecanjima, a zabio je 20 i asistirao za četiri pogotka.

Ugovor mu istječe na ljeto 2026., a ranije u karijeri nastupao je za Real Madrid, Juventus i Chelsea, dok za Španjolsku ima 71 nastup i 34 pogotka. Osvojio je 17 klupskih i reprezentativnih trofeja. Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 20 milijuna eura.

Pročitajte više