REGIJA

Amel Tuka plakao na spektakularnom dočeku u Zenici

Foto: Armin Durgut/PIXSELL. VIdeo: Klix.ba

NAJBOLJI bh. atletičar Amel Tuka nakon Sarajeva i rodnog Kaknja stigao je danas i u Zenicu. Kao i u prethodnim gradovima, Tuka je i ovdje spektakularno dočekan.

Dočekalo ga je više tisuća Zeničana na Kamberović polju, a Tuka je na vrhuncu dočeka i zaplakao, prenosi portal Klix.ba.

"Veliko vam hvala što ste me ovako dočekali. Vi ste moji i izuzetno mi je drago što je moj trener sa mnom. On je zaslužan za moj uspjeh", rekao je Tuka pa dodao:

"Izuzetno sam ponosan, a prve misli kad sam prošao kroz cilj bile su upravo ovo - da podijelim s vama ovu radost. Koja bi svrha bila svega da ne mogu podijeliti ovo s vama. Narod svoj nosim u srcu, zastavu, Bosnu i Hercegovinu", dodao je.

Tuka priznaje da je bilo nervoze na SP-u.

"Bilo je nervoze, napetosti i smijeha, posebno ovih desetak dana u Dohi. Koliko god čovjek proba da ne misli o tome, jednostavno moraš i imaš osjećaj napetosti. To meni povećava adrenalin i volju za trkom. Drago mi je što sam donio još jednu medalju s velikog natjecanja. Neopisino sam ponosan, posebno jer sam se vratio nakon mnogo problema koje sam imao. To me ojačalo još više", ustvrdio je.

Pročitajte više