Američki košarkaši poigrali se s Kanađanima

U PRVOJ pripremnoj utakmici uoči Olimpijskih igara koje 8. kolovoza počinju u Pekingu, košarkaška reprezentacija SAD-a u Las Vegasu je deklasirala Kanadu pobijedivši 120:65.

Carmelo Anthony, Dwayne Wade i Michael Redd zabili su po 20 koševa za pobjedničku momčad, dok je Chris Paul podijelio osam asistencija.

Za NBA sastav nije igrao LeBron James, koji je tijekom tjedna na treningu ozlijedio gležanj nezgodno doskočivši na stopalo Kevina Duranta.

"Za peti dan treninga momci su pokazali prilično energije", izjavio je trener Amerikanaca Mike Krzyzewski dodavši:

"Predani su igri u obrani. Sviđa mi se napor koji su pokazali u obrambenom dijelu igre. Još uvijek razvijamo ovu momčad. Što više budemo igrali, bit će nam ugodnije. Igrači si u obrani pomažu, pokrivaju jedan drugome leđa. Kolektivno smo odgovorni i to je najbitnije."

Trener Kanađana, za koje je Jermaine Anderson ubacio 18 poena, zadivljen je talentom Amerikanaca.

"Nema spora, Amerikanci će biti najtalentiranija momčad u Pekingu. Hoće li im to biti dovoljno, tek treba vidjeti", izjavio je Leo Rautins.

Amerikanci prvi nastup u Pekingu imaju desetog kolovoza protiv Kineza. Prije toga odigrat će još dvije provjere na Makau i jednu u Šangaju neposredno uoči početka Igara.

Košarka, prijateljska utakmica:

SAD - Kanada 120:65

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više