HNL

Amerikanci potvrdili: Rijeka je prodala svog najboljeg igrača u MLS

Foto: Pixsell

HEBER dos Santos Araujo dovršio je svoj transfer iz Rijeke u MLS.

Najbolji Rijekin igrač protekle dvije sezone karijeru će nastaviti u Sjedinjenim Američkim Državama gdje će igrati za New York City Football Club, klub koji je dio nogometne mreže Manchester Cityja uz Melbourne City, Yokohama F. Marinos, Club Atletico Torque, Gironu i Sichuan Jiuniu.

Heber je tijekom jučerašnjeg dana bio u Manchesteru gdje je na Etihad Campusu prolazio posljednje liječničke pretrage prije nego što će i službeno postati član filijale kluba koji vodi Pep Guardiola.

Kako na portalu Prosoccerusa.com prenosi Glenn Crooks, inače osoba američkog kluba koja se brine za odnose s javnošću, Heberu je preostalo samo srediti papirologiju oko dobivanja vize, a kako neslužbeno doznajemo - za sutra je planirana i službena objava potvrde ovog velikog posla od strane oba kluba.

Veliko pojačanje u napadu i drugo veliko za NYCFC

Rijekinog Brazilca u New Yorku vide kao veliko napadačko pojačanje. Trener kluba Dome Torrent nedavno je u tamošnjim medijima otvoreno govorio o tome da im nedostaje klasičan golgeter kako bi bili što veći konkurenti u borbi za MLS Cup.

Čini se da će ga u Heberu i dobiti. Iako je Brazilac u Rijeci više igrao na poziciji lijevog krila, vrijedi se prisjetiti njegovih početaka u HNL-u kada je u momčadi Željka Kopića u Slaven Belupu bio udarna napadačka igla.

Također, Heber je drugi igrač iz regije koji u 2019. godini potpisuje za New York City Football Club, poslije Rumunja Alexandrua Mitrite kojeg su za 7,2 milijuna eura doveli u veljači.

Odšteta daleko od one koju su na Rujevici priželjkivali

Rijeka bi od ovog transfera trebala zaraditi između 2,5 i 3 milijuna eura što je daleko manje od onoga čemu su se na Rujevici nadali i što su najavljivali.

Krajem prošle godine razmahivali su se iz Rijeke s izjavama da će Hebera pustiti samo ako prime nemoralnu ponudu. U jednom trenutku izvjesili su i cijenu od otprilike pet-šest milijuna eura.

Na kraju će se morati zadovoljiti i s otprilike upola manjom svotom. S druge strane, Riječani će na Brazilcu dosta zaraditi ako se u obzir uzme cifra za koju su ga na ljeto 2017. godine doveli iz Slaven Belupa - nešto manje od pola milijuna eura.

U konačnici, stvarnu cifru ovog transfera znat ćemo u svibnju kada klubovi u MLS-u javno objavljuju podatke o plaćama svih svojih igrača.

Heber je za Rijeku odigrao 52 utakmice u svim natjecanjima i postigao ukupno 27 golova, dok ih je 13 namjestio.

Pročitajte više