Ana Zaninović u polufinalu SP-a



DOMINANTNIM nastupima Ana Zaninović se plasirala u polufinale Svjetskog prvenstva u taekwondou, kategorije do 53 kilograma u korejskom Gyeongu i praktički osigurala brončano odličje.

Za ulazak u finale u utorak ujutro u 7 sati po hrvatskom vremenu borit će se protiv reprezentativke Koreje. Splićanka je kao jedna od nositeljica bila slobodna u prvom kolu da bi potom demolirala tri protivnice iz država koje su poznate kao iznimno jake u svijetu taekwondoa. Reprezentativku Kineskog Tajpeha Hung Shin Han svladala je 12-3, Španjolku Lauru Urriolu je pobijedila rezultatom 10-1, dok je u četvrtfinalu nadmoćno slavila protiv Iranke Samaneh Sheshpari sa 16-4.

Prilika je to da Ana drugi put zaredom uđe u finale SP-a s obzirom da je u Pekingu 2007. godine bila srebrna, a dvije godine kasnije zbog povrede križnih ligamenata propustila priliku u Danskoj u Kopenhagenu za obranu drugog mjesta. "Presretna sam jer znam da imam medalju sa Svjetskog prvenstva, ali sada je logično da želim više. Zdrava sam, spremna i preda mnom je dan odmora i prikupljanja snage za pokušaj lova na zlato. Spavat ću s broncom, ali u mislima je polufinale. Korejka je na domaćem terenu i sigurno će imati određenu prednost, ali kolege iz reprezentacije koje su gledale njene nastupe kažu da imam velikih šansi za plasman u finale", javila se iz Koreje Ana Zaninović.

Prođe li Ana u finale borit će se protiv pobjednice između reprezentativki Maroka i Turske koje također nisu neprolazne i nepobjedive. Bude li Ana sigurna i raspoložena kao danas s pravom se smije nadati najvišoj stepenici pobjedničkog postolja. "Puno je podjednakih cura na SP-u, ali Ana je toliko suvereno pobjeđivala sve protivnice da se s razlogom nadamo da može otići do kraja", rekao je trener seniorske reprezentacije Toni Tomas. Čini se da su izvrsni rezultati sa US Opena, German Opena i Belgium Opena na kojima je Ana osvojila tri medalje zaredom ipak s razlogom dali naslutiti ovakav razvoj događaja u korejskom Gyeongu.

Drugog dana nastupila je još jedna članica splitskog Marjana, Petra Matijašević koja je zaustavljena u trećem kolu u kategoriji do 67 kilograma. Petra je nakon slobodnog prvog kola demolirala Grkinju Elisavetu Mystakidou, ali je u osmini finala bolje od nje bila Kineskinja Guo Yunfei. Dodajmo da Lucija Zaninović može još više žaliti što je bila na istoj strani ždrijeba sa možda dvije najbolje natjecateljice u ovom trenutku na svjetskom prvenstvu. Wu Jingju koja je Luciju zaustavila u borbi za medalju nadmoćno je odnijela zlatno odličje nakon što je pobijedila trostruku svjetsku prvakinju i jednu od najvećih u povijesti Brigide Yogue u polufinalu te Yang Shu Chun iz Kineskog Tajpeha u finalu

Pročitajte više