Analitičari na primjeru Biuka objašnjavaju propast LA Galaxyja: Mogli su ga imati...

Foto: Profimedia

LA GALAXY u nedjelju od 22:30 po našem vremenu protiv velikog rivala LA FC-a igra gradski derbi. U američkim medijima već su krenule najave ovog okršaja, a u jednom od brojnih podcasta koji se bave MLS-om novinari i analitičari raspravljali su o razlozima pada Galaxyja.

Naime, momčad koja će u nedjelju biti domaćin ima status znatno većeg kluba od rivala koji će dočekati, ali već neko vrijeme nije na uobičajenoj razini. Trofejna vitrina je i dalje znatno punija na strani Galaxyja, ali već dulje rezultati više idu na ruku LA FC-u. Zašto je to tako, pokušali su odgovoriti novinari i analitičari u podcastu Extratime, koji se emitira na službenim kanalima MLS-a.

Bivša kanadska nogometašica Kaylyn Kyle, voditelj Andrew Wiebe te novinari i analitičari David Gass i Matty Doyle pokušali su objasniti razloge Galaxyjevog pada. "Imam dojam da je Galaxy trenutno jedna velika disfunkcionalna obitelj. Dva crvena kartona u kratkom roku to dokazuju", rekla je Kyle.

Transfer Biuka kao primjer lošeg poslovanja

Jedini peterostruki osvajač MLS-a danas je samo sjena nekad velike momčadi. To je potvrdio i Wiebe, koji je istaknuo kako je ova momčad daleko od one koju su nekad činili David Beckham, Robbie Keane i Landon Donovan. Kao najveću razliku između dvije ekipe u podcastu su naveli transfere, među kojima je i Stipe Biuk.

"Galaxy je pogrešno odabrao iskusna pojačanja, pogriješili su s mladim igračima, pogriješili su s veteranima iz MLS-a, pogriješili su s igračima iz inozemstva. Sve što su mogli napraviti pogrešno, napravili su", rekao je Gass, na kojeg se kasnije nadovezao Doyle:

"Pazite, govorimo o ekipi koja ima kontakte u cijelom svijetu i ima mogućnost biti na razini na kojoj mora biti. LA je grad koji stvarno nije teško prodati igračima. Mogli su izaći na tržište i dovesti Stipu Biuka i Denisa Bouangu. Imaju sve što im treba, ali nisu to učinili. Nemaju ljude koji bi to učinili i to je glavni problem. Nisu izgradili infrastrukturu za takve poslove."

Pročitajte više