Ancelotti detektirao problem Serie A: Isto vrijedi i za reprezentaciju Italije

FOTO: EPA

TALIJANSKA Serie A pomalo se vraća u sam vrh europskog nogometa. Glavni dokaz tome je Juventus koji je od prethodna tri finala Lige prvaka igrao čak dva. Međutim, ne budu li ostale momčadi s Apenina napravile iskorak, ništa bitno neće se promijeniti.

Osim Rome, koja je lani stigla do polufinala Lige prvaka, ostali Talijani nisu blistali u Europi.

Carlo Ancelotti početkom tekuće sezone vratio se u Italiju i preuzeo Napoli kako bi borbu za Scudetto učinio makar malo zanimljivijom u totalnoj dominaciji torinskog kluba.

"Nekada smo imali ogromne industrije klubova poput Milana (Berlusconi) i Intera (Moratti) i Italija je mogla dovoditi tadašnje najbolje igrače. Sada jedino Juventus ima uspješan financijski model koji omogućava dovođenja nogometaša poput Cristiana Ronalda, ali nije to jedini problem. I drugi klubovi moraju napraviti iskorak u Europi kako bi Serie A vratili tamo gdje i pripada", objasnio je trener kluba podno Vezuva.

S druge strane, detektirao je i problem reprezentacije Italije koju trenutno predvodi Roberto Mancini, ali Azzuri se nikako ne uspijevaju vratiti na stare staze slave. Posljednji debakl bio je propušteno Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

"Prije svega, postoji problem u razvoju domaćeg talenta. Pojedini igrači imaju talenta tako da vjerujem da će situacija biti puno bolja za dvije-tri godine. Jedini igrač na kojeg Italija sad može računati kao na veliku zvijezdu je Marco Veratti", kazao je Ancelotti.

"Međutim, ne može sve ovisiti o jednom igraču. Marco u PSG-u ima s kim igrati, ali bojim se da u Italiji to nije slučaj. Nedostaje kvalitetnih igrača na njegovoj razini", zaključio je stari talijanski lisac u intervjuu za France Football.

Pročitajte više