La Liga

Ancelotti: Hvala Evertonu na svemu, ali Real je oduvijek bio u mom srcu

Foto: EPA

CARLO ANCELOTTI (61) je u prvoj izjavi nakon povratka u Real Madrid kazao da zahvaljuje Evertonu, ali da odlazi u klub koji je u njegovom srcu.

Ancelotti je s Realom potpisao trogodišnji ugovor, a javnosti će se obratiti u srijedu na konferenciji za novinare. Na klupi španjolskog diva zamijenit će Zinedinea Zidanea koji je, nezadovoljan podrškom kluba, odlučio napustiti trenersku poziciju.

"Želim vam sve najbolje, ali ovo je pravi korak za mene"

Talijanski stručnjak je od 2019. godine vodio Everton, s kojim je minule sezone završio deseti u Premiershipu.

"Imam potpuno poštovanje prema svima koji su vezani za Everton i nadam se da oni mogu ostvariti uzbudljive mogućnosti koje su pred njima. Uživajući u Evertonu pružila mi se iznenadna prilika i ja smatram da je ovo ispravan korak za mene i moju obitelj. Zahvalio bih Evertonu, mojim igračima i navijačima zato što su mi dali priliku da vodim ovaj fantastični i povijesni klub. Odlučio sam otići jer imam izazov s Real Madridom, momčadi koja je uvijek bila u mom srcu. Odlazim uz sjajne uspomene koje smo zajedno iskusili. Klubu i navijačima želim sve najbolje", poručio je Ancelotti.

Ancelotti je Real vodio od 2013. do 2015. godine. S Realom je osvojio Ligu prvaka, Kup Kralja, UEFA-in Superkup i FIFA-ino Svjetsko prvenstvo klubova.

Talijan s Realom nije uspio postati prvak Španjolske. Na klupi Reala odradio je 119 utakmica i ostvario 89 pobjeda uz 16 poraza.

Pročitajte više