Ancelotti: Kroos? Nemam riječi za njega

Foto: EPA

BAYERN i Real Madrid odigrali su 2:2 u Münchenu u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka. Pogotke za Bayern postigli su Leroy Sane i Harry Kane, dok je Vinicius Junior bio dvostruki strijelac Reala. Uzvratna utakmica igra se za osam dana u Madridu. 

Kroosova fantastična asistencija za Viniciusa

Bayern je početnih 20-ak minuta utakmice dominirao nad Realom. Potisnuo je Španjolce na njihovu polovicu i nizao šanse te samo čudom nije postigao pogodak. Momčad trenera Carla Ancelottija izgledala je potpuno nemoćno, ali onda se u 24. minuti dogodio bljesak Reala.

Vinicius je zabio za 0:1 iz prve prilike na utakmici za Real. Brazilski krilni napadač izveo je lažno kretanje prema centru, a onda se okrenuo i pojurio u prazan prostor. Sjajni veznjak Toni Kroos mu je gurnuo idealnu loptu i Vinicius je izbio sam pred Manuela Neuera te lagano pogodio za vodstvo Reala.

"Primijetio sam da njihovi stoperi uvijek prate Viniciusa, a znam da on voli utrčavati u prostor. Dodavanje je bilo u redu, ali zasluge idu Viniciusu, on je otvorio prostor", komentirao je Kroos svoje dodavanje koje "uopće ne smatra tako posebnim".

Ancelotti: Kroos? Nemam riječi za njega

Bio je to samo jedan u nizu sjajnih poteza zbog kojih je Kroos, prema Sofascoreu, dobio ocjenu 8.4 i tako bio proglašen najboljim igračem utakmice, čak ispred dvostrukog strijelca Viniciusa (8.3). Marca, najčitaniji sportski medij u Španjolskoj, dala mu je pak sedmicu, dok je Vinicius zaradio osmicu.

Oduševljen svojom zvijezdom bio je i Ancelotti. "Toni Kroos... Nemam riječi za njega. Bio je fantastičan. On je naš ključan, top igrač. Pravovremenost, dodavanja... Njegova dodavanja nisu za svakoga, naravno, ali je i Viniciusovo kretanje bilo pametno i odlično odrađeno. Kontrolira loptu bolje od ikoga", izjavio je Ancelotti.

Vinicius je također komentirao Kroosovu asistenciju: "Bio je to Tonijev poklon, olakšao mi je zabijanje pogotka."

Grafika: Sofascore

Ostaje li Kroos u Realu?

Kroos je u karijeri nastupao za Bayer Leverkusen i Bayern, iz kojeg je 2014. stigao u Real. Postao je legenda madridskog kluba s kojim je osvojio sve što je mogao, a ugovor mu istječe na kraju sezone. Real mu navodno nudi novi, no nije sigurno da će ga potpisati.

Pročitajte više