Ancelotti mijenja formaciju?

Foto: Profimedia

MADRIDSKI Real u rezultatskoj je krizi i sve dalje od obrane naslova španjolskog prvaka. Barcelona u La Ligi bježi Realu osam bodova, a Marca piše da je Realov trener Carlo Ancelotti u završnici sezone spreman promijeniti formaciju.

"Talijanski trener već neko vrijeme proučava promjenu sustava igre sa standardnog 4-3-3 na 4-2-3-1. Povratak Tchouaménija i dobri nastupi Camavinge mogli bi nagovoriti Ancelottija da promijeni formaciju tijekom Svjetskog klupskog prvenstva. Ancelotti bi u novoj formaciji ojačao vezni red i pripremio ga za žestoku borbu u Ligi prvaka", piše Marca.

"Sviđa mi se formacija 4-2-3-1, posebno u defenzivi. Na poziciji desetke imamo Modrića, Asensija, Rodryga... To je pozicija koju Rodrygo jako voli igrati. Razmišljam o tome", rekao je Ancelotti, a Marca piše da bi na toj poziciji mogao zablistati i Dani Ceballos. 

Ancelotti ima problema s ozljedama i na Svjetskom klupskom prvenstvu ne može računati na Karima Benzema i Edera Militaa. U momčad se vraća David Alaba i on će vjerojatno zauzeti poziciju lijevog beka, dok će stoperski par biti Nacho-Rudiger. "Alaba ne voli igrati beka, ali mi ga tamo volimo", poručuje Ancelotti.

Pročitajte više