liga prvaka

Ancelotti objasnio zašto je Real najveći klub na svijetu i dao primjer Luke Modrića

Foto: Epa

REAL će večeras od 21 sat na Etihadu odigrati prvi dvoboj polufinala Lige prvaka protiv Manchester Cityja. Marca piše da će Real izaći u formaciji 4-3-3. Thibaut Courtois će biti na golu, a zadnju liniju će činiti Dani Carvajal, Eder Militao, David Alaba i Ferland Mendy. U vezi će igrati Kroos, Modrić i Valverde, a naprijed će biti Benzema, Vinicius i Rodrygo.

Carlo Ancelotti se ljetos vratio u Madrid nakon neuspješne avanture u Evertonu kako bi s Realom pokušao opet ispisati povijest europskog nogometa. Za sada mu ide jako dobro. Real je gotovo sigurno prvak Španjolske, a u Ligi prvaka stigao je do polufinala.

"Svjestan sam da treniram najvažniji klub na svijetu", Marca prenosi riječi talijanskog trenera legendi kluba Jorgeu Valdanu. ''Nikad nisam mislio da ću se vratiti u Real. Uživam u tome usprkos kritikama. Stvarno volim nogomet, to je moja strast, ali trudim se da stvari budu što jednostavnije. Postoje dva aspekta: obrambeni i napadački. Kreativnost i organizacija'', rekao je Ancelotti.

Zato je Real najveći klub na svijetu

"Mislim da mogu najviše dati igračima u fazi obrane. Napad je stvar talenta i ja ga ne želim gušiti. Ne mogu ja naučiti Karima gdje se treba postaviti u 16 metara ili Modrića kako da doda loptu. Ponosan sam što treniram Real. To je nešto posebno, kao i ono što sam imao s Milanom. Osjećam se voljeno ovdje.

Trudim se dati sve od sebe, ali naravno da nekad griješim, baš kao i svi ostali. Real je klub koji nikad ne staje niti se zadovoljava postignutim. U Realu se nemate vremena veseliti jer morate gledati naprijed. Zato Real i jest najuspješniji klub na svijetu'', dodao je Talijan.

Pročitajte više