Ancelotti otpisao četiri igrača Reala. Evo kakva je situacija s Modrićem

Foto: Epa

REAL MADRID je za vikend s puno muke svladao Mallorcu 1:0 i zadržao je veliku prednost na vrhu La Lige. No ta je utakmica za španjolske medije dala prilično jasnu sliku na koje igrače Carlo Ancelotti računa, a kojih se želi riješiti. 

Listu igrača na odlasku iz Madrida predvodi Fran García, koji je za pet milijuna eura došao iz Rayo Vallecana i bio je predviđen za udarnu postavu. No, on nikada nije bio u ozbiljnim planovima Ancelottija i odigrao je samo 25 minuta u posljednjih osam utakmica. Protiv Mallorce nije bio u planovima Ancelottija, koji je radije u sastav stavio Mendyja, čija će uloga biti jedna od ključnih u srijedu na Etihadu u uzvratu četvrtfinala Lige prvaka protiv Cityja. 

Četiri igrača na koje Ancelotti ne računa

Dani Ceballos je već jako dugo frustriran manjkom minutaže i odavno razmatra opcije kako da napusti Bernabeu. Utakmicu protiv Mallorce odgledao je s klupe, petu od posljednjih šest. Nije čak ni poslan na zagrijavanje. Premda je ugovor obnovio prije devet mjeseci, rastanak je ovo ljeto više nego izgledan. 

Mladi Turčin Arda Guller je kao veliki talent stigao u Real, no najprije ga je teška ozljeda izbacila, a nakon što se vratio, unatoč bljeskovima protiv Celte i Osasune, nije zadobio povjerenje Ancelottija. Klupski izvori tvrde da je posudba najizglednija opcija. Četvrti na listi za odstrel je vratar Kepa. Sezonu je započeo kao starter i zamjena za ozlijeđenog Courtoisa, no vrlo brzo je ispao iz priče i mjesto mu je uzeo jako dobri Lunin. Izvjesno je da će biti vraćen s posudbe u Chelsea.

S druge strane postoji plejada igrača koji nisu u prvom planu, ali koje Ancelotti stalno hvali na presicama i na koje računa da će mu biti od velike koristi kao alternative. To se u prvom redu odnosi na Brahima, Joselua, Modrića i Lucasa Vázqueza. Nitko od navedenih nije odigrao ove sezone manje od 1350 minuta. Upravo zbog toga postoji velika mogućnost da Modrić produlji ugovor.

Pročitajte više