premiership

Ancelottiju druga pobjeda u nizu, Watford s igračem manje dobio derbi začelja

Foto: Getty Images

I U DRUGOJ utakmici na klupi Evertona Carlo Ancelotti ubilježio je pobjedu u sklopu 20. kola engleskog Premiershipa.

Everton je u teškom susretu svladao Newcastle u gostima s 2:1, ali najvažnije je talijanskom strategu bilo da je uzeo šest bodova u prva dva nastupa na klupi nove momčadi. 

Oba gola za goste iz Liverpoola postigao je Dominic Calvert-Lewin, dok je Fabian Schär bio strijelac jedinog gola Newcastlea. Trijumfom je Everton prestigao današnjeg protivnika na ljestvici te sada, kao i Arsenal, Burnley i Brighton, ima 25 bodova i nalazi se na desetom mjestu.

Derbi začelja Premiershipa pripao je Watfordu koji je s desetoricom svladao Aston Villu 3:0. Troy Deeney je pogodio za vodstvo u 42. minuti, a u 51. je isključen stoper domaćih Adrian Mariappa. Deeney je u 67. minuti bio precizan s bijele točke i pogodio je za 2:0, da bi Ismaila Sarr sve riješio u 71. minuti.

Watford nije preskočio klub iz Birminghama na 17. mjestu, ali je ostvario važnu pobjedu za bijeg iz opasne zone. Sada imaju dva boda manje od Ville i četiri više od Norwicha koji večeras igra protiv Tottenhama. 

Bez pobjednika završen je susret Southamptona i Crystal Palacea. Gosti su poveli golom stopera Tomkinsa u 50. minuti, ali je raspoloženi Danny Ings u 74. pogodio za izjednačenje i bod - 1:1. Bivšem golgeteru Liverpoola to je 14. gol sezone i sedmi u posljednjih devet utakmica.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više