Ančić bolji od Tursonova na Zagreb Indoorsu

HRVATSKI tenisač Mario Ančić pobjedom je započeo svoj nastup na Zagreb Indoorsu. Ančić je u tri seta rezultatom 6:3, 4:6, 6:4 svladao Rusa Dmitrija Tursunova.

"Super Mario" oduzeo je servis svoj protivniku u šestom gemu prvog seta. Nakon toga više mu nije dao šansu za povratak, te mirno priveo kraju prvi set.

Drugi set oba su tenisača držala svoj servis sve do desetog gema i rezultata 5:4 za Rusa, kad je Tursunov uspio oduzeti servis Ančiću, te s 6:4 osvojio drugi set.

U trećem setu Mario je uspio dokazao da je kvalitetniji tenisač od Rusa. Mario je u četvrtom gemu "breaknuo" Tursunova, te osvojenu prednost zadržao do kraja meča.

U 2. kolu Ančić će igrati protiv pobjednika dvoboja između Ive Karlovića i Nijemca Rainera Schuettlera koji se igra u srijedu.

Tijek susreta:

Prvi set (Ančić)

Susret je otvorio Mario Ančić as servisom, te lako osvojio prvi gem.

U trećem gemu prvog seta Tursunov je kod 30:40 imao prvu break loptu na susretu. Odličnim drugim servisom Ančić je otklonio opasnost te osvojio svoj servis.

(break Ančić) Kod 3:2 Ančić je na Rusov servis došao do 15:30, da bi prvu prednost ostvario kod 30:40. Prvu loptu Mario je iskoristio te efektnom dijagonalom oduzeo servis Tursunovu.

Sljedeći servis Ančić je lako osvojio, kao i Tursunov te je kod 5:3 Ančić servirao za prvi set.

(set Ančić) Mario je do dvije set lopte došao odličnom igrom na mreži, te neobranjivim servisom osvojio prvi set.

Ančić je imao šest as servisa u prom setu, dok je Rus imao tek jedan. Mario je osvojio 27 poena u prvom setu, osam više od svog protivnika.

Drugi set (Tursunov)

Drugi set otvorio je Tursunov osvojivši svoj servis.

I početkom drugog seta Ančić je nastavio dominaciju, vrlo sigurno igrao, čineći minimalne pogreške.

Kod 1:2 Ančić je osvojio sva četiri poena, ne dopustivši Tursunovu da osvojio poen.

Sredinom drugog seta Ančić je često izlazio na mrežu, no Tursunov je jakim paralelama lako osvajao poene i preuzeo inicijativu.

Tursunov je kod 4:4 odlično servirao, a nakon što je osvojio peti gem, činilo se kako će pobjednik drugog seta biti odlučen u tie breaku.

(break, set Tursunov) No, kod 4:5 na Ančićev servis, Tursunov je došao do 15:30, te osvojivši novi poen ostvario tri set lopte.

Tursunov je drugu break priliku iskoristio te ubilježio prvi osvojeni set na Zagreb Indoorsu.

Treći set

Odlučujući set otvorio je Tursunov osvojivši svoj servis, u kojem nije dopustio Ančiću da osvojio poen.

Kod 1:2 na Ančićev servis Tursunov je došao do 15:30. Ančić je hrabro izašao na mrežu, Tursunov pogriješio, te je nakon njegove nove pogreške Ančić as servisom otklonio opasnost i osvojio svoj drugi gem u trećem setu.

(break Ančić) U sljedećem gemu, Ančić je na Rusov servis došao do 30:30, no Tursunov je sigurno ostvario prednost. Ančić je došao do i izjednačenja, te nakon što je Dmitry napravio neprisiljenu pogrešku imao priliku za break. Tursunov je lopticu poslao u mrežu, a Ančić mu oduzeo servis - 3:2.

Odličnim servisima Ančić je u sljedećem gemu lako došao do 40:15, te osvojio gem za 4:2.

Kod 4:2 na Tursunov servis, Ančić se uspio približiti na 40:30, no nije uspio doći u priliku za break.

Tursunov je lako osvojio svoj četvrti gem. te je kod 5:4 Ančić servirao za prolaz u drugo kolo Zagreb Indoorsa.

(Meč Ančić) Kod 5:4 Ančić je servirao za meč. Pri 40:15 imao je dvije break lopte, te je prvu as servisom iskoristio. Ančić se tako pridružio našem Marinu Ćiliču koji je također prošao u drugi krug.

Ferrer izbačen u prvom kolu Zagreb Indoorsa

Meču Ančića i Tursunova prethodio je susret Davida Ferrera i Stanislasa Wawrinka. Španjolac Ferrer, 15. tenisač svijeta poražen je od švicarca Wawrinka, 55. na ATP listi.

Ferrer je dobro ušao u meč i osvojio prvi set sa 6:4, da bi ga Wawrinka u sljedećem pobijedio sa 6:1 te u odlučujućem setu dobio sa 6:3.

Karlović i Zovko u četvrtfinalu parova

Par Ivo Karlović i Lovro Zovko plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Zagrebu. Karlović i Zovko su u 1. kolu svladali Talijane Leonarda Azzara i potita Staracea sa 6:4, 6:3, te će u četvrtfinalu igrati protiv prvih nositelja Čeha Petra Pale i Pavela Viznera.

Čilić u 2. kolu protiv Seppia

Marin Čilić u 2. kolu ATP turnira u Zagrebu iugrat će s Talijanom Andreasom Seppijem koji je sa 6:2, 6:4 svladao Izraelca Noama Okuna.

Zagreb Indoors vrijedan je 325 tisuća eura, od čega će pobjedniku turnira pripasti 44,100 tisuća eura. Igra se na sintetičkoj podlozi, a na glavnom turniru sudjeluje 32 igrača.

S.H., N.B.
Foto: Dragan Predojević

Pročitajte više