Ančić i Karlović u 3. kolu ATP-a Queens

HRVATSKI tenisač Mario Ančić lakoćom se plasirao u 3. kolo 680.250 eura vrijednog ATP turnira u londonskom Queens Clubu. Ančić je u dvoboju 2. kola sa 64, 64 nakon sat i šest minuta igre svladao Čeha Jana Hernycha.

Nakon nešto lošijeg ulaska u dvoboj, Ančić je morao spašavati dvije "break-lopte" u svom prvom servis-gemu koje je spasio zahvaljujući preciznim i jakim servisima, naš tenisač do kraja prvoga seta nije ponudio nikakvu šansu Hernychu, dok je prijetio oduzimanjem servisa gotovo u svakoj igri na početni udarac Čeha. Svoje prijetnje u djelo je proveo pri rezultatu 4-4, te sigurno priveo prvi set kraju.

U drugom setu Ančić je ostvario "break" pri rezultatu 2-2, a odmah u sljedećoj igri morao je spašavati tri lopte za novo poravnanje. Ančić je jedine dvije dvostruke servis pogreške napravio upravo u toj igri, ali se uspio izvući kombinacijom dobrih voleja i Hernychovih promašaja.

U 3. kolu Ančić će igrati protiv Francuza Richarda Gasqueta.

Ivo Karlović je u dvoboju 2. kola sa 6:3, 7:6 (4) svladao osmog nositelja Čileanca Fernanda Gonzaleza za sat i 10 minuta igre.

Karloviću je za osvajanje prvoga seta bio dovoljno jednom oduzeti servis Gonzalezu, stručnjaku za igru na zemljanoj podlozi, dok je dobrim servisima spasio dvije "break-lopte" Čileanca.

I u drugom setu Karlović je rano oduzeo servis Gonzalezu, te se očekivalo da će mirno privesti meč kraju. No, kada je servirao za meč, kod vodstva 5-4, Karlovića je izdao prvi servis, te je Gonzalez uspio izjenačiti.

U "tie-breaku" prvi je do prednosti došao Gonzalez, koji je poveo sa 2-0, ali je tu prednost brzo i izgubio, da bi potom praktički "poklonio" pobjedu Karloviću.

Naime, kod Karlovićeva vodstva 4-3 u odlučujućoj igri Gonzalez je napravio dvostruku servis pogrešku, te omogućio našem igraču da svojim servisima stigne do pobjede.


U 3. kolu Karlović će igrati protiv Čeha Tomaša Ziba.

Pregled ostalih rezultata:

Andy Roddick (SAD/2) - Mark Philippoussis (Aus) 6-2, 6-4

Thomas Johansson (Šve/6) - Gilles Muller (Luk) 6-7 (4), 6-3, 7-5

Andrew Murray (VB) - Taylor Dent (SAD/9) 6-3, 6-3

Richard Gasquet (Fra/10) - Jaime Delgado (VB) 6-4, 6-1

Greg Rusedski (VB/14) - Dimitrij Tursunov (Rus) 6-1, 6-7 (3), 6-4

Maks Mirnji (Bje/15) - Davide Sanguinetti (Ita) 6-4, 6-3

Karol Beck (Svk/16) - Paul-Henri Mathieu (Fra) 6-2, 4-6, 7-6 (5)

Chris Guccione (Aus) - Igor Andrejev (Rus) 6-4, 6-4

James Blake (SAD) - Victor Hanescu (Rum) 6-2, 6-4

Tomaš Zib (Češ) - Kevin Kim (SAD) 4-6, 6-1, 6-4

Pročitajte više