Ančić: Nadam se da ću otići iz Pariza sa smiješkom

MARIO ANČIĆ uspješno se vratio na zemljane terene nakon dvogodišnjeg izbivanja. Andreas Seppi prvi je pokleknuo pred hrvatskim tenisačem na Roland Garrosu, a Ančić nije mogao sakriti zadovoljstvo odigranim mečem.

"Definitivno je ključ meča bilo strpljenje. Uvjeti su bili zaista teški, sitna kiša koja je padala sve vrijeme usporila je igru i faktor strpljenja je igrao veliku ulogu. Ovo su uobičajene situacije kada je lose vrijeme. Na nogama si cijeli dan od 7 ujutro. Nije bilo lako ni njemu ni meni. Ja sam vrlo zadovoljan, posebno igrom nakon prekida kada sam se vratio nakon 1-4, 2-5, 5-3 kada je on servirao za set. U tie breaku sam ga stiskao, nisam mu pružio ni najmanju šansu. U trećem sam setu  nastavio započeti posao. Mnogo mi znači pobjeda u gradu gdje sam prije dvije godine igrao fantastičan tenis. A svakako je bitno vratiti se pobjedom na Grand Slam", kazao je Ančić nakon pobjede protiv Seppija.

Iskustvo dubrovačke pobjede u Davis Cupu je sigurno pomoglo?

"Sigurno da jest, međutim u susretu na zemlji uvjeti se mijenjaju. Tim prije što je on odlično igrao posljednjih tjedana posebno na Mastersu u Hamburgu (došao do polufinala op.a.). Maksimalno sam to ozbiljno shvatio, nadao sam se teškom i zahtjevnom meču, ali ispalo je manje problematično nego u Dubrovniku. Što je najvažnije, završio sam posao u trećem setu  jer samo pet minuta kasnije ponovno je pljusnula kiša tako da sam sigurno uštedio još i sutrašnji dan za odmor".

U Parizu je prije dvije godine Mario igrao sjajan tenis i došao je do četvrtfinala izgubivši u sjajnom meču od Federera. Federer stoji ponovo pred njim u trećem kolu, naravno uz pretpostavku da svlada sljedeću prepreku (koja će vjerojatno biti Marrero).

"Trenirao  sam se maksimalno, čak 5-6 sati rada u mini-pripremama u Splitu i to mi je strašno pomoglo da neke stvari sjednu jer ne možeš pritisnuti dugme i vratiti se tamo gdje si bio i u taktičkom i tehničkom smislu, a pogotovo što se tiče kretanja na zemlji. Nije me dugo bilo na ovoj podlozi. Nadam se da ću ponovno, bez obzira što je ovo zadnji turnir na zemlji, igrati dobar tenis i što god da se dogodi, otići iz Pariza sa smiješkom kao i posljednji put".

Seppi: Mario zasluženo ide dalje

Andreas Seppi nakon meča nije tražio izgovore. Bilo mu je sasvim jasno da protiv današnje Ančićeve igre ništa nije mogao.

"Na moju žalost i nesreću Mario je odigrao sjajno i čvrsto je držao ključeve meča u svojim rukama. Na svim je točkama bio čvrst. Imao sam šansu da se vratim u meč u drugom setu, ali i pored 5-2 i 5-3 i serviranja za set Mario mi nije dao pravu priliku. Posebno je dobro reternirao kod 5-3, a zatim sjajno servirao i u tie breaku. Ključ je bio njegov servis i čvrstina u dugim izmjenama. Ja sam sve pokušao, ali je bilo previše pogrešaka. Mario zasluženo ide dalje", komentirao je Seppi.

Foto: AFP

Pročitajte više