Ančić oduševljen hrvatskim navijačima u Melbourneu

HRVATSKI tenisač Mario Ančić nastavio je sa sjajnim igrama na prvom Grand Slam turniru sezone. U drugom kolu Ančićeva "žrtva" bio je Čeh Jan Hernych, koji je protiv "Super Marija" osvojio devet gemova nasuprot Ančićevih 18 (6:1, 6:4, 6:4).

Mario je nakon meča u razgovoru s australskim novinarima otkrio kako je oduševljen podrškom hrvatskih navijača, koji su mu strastvenim navijanjem pomogli da dođe do nove uvjerljive pobjede.

Australski list The Age ističe kako su tribine Vodafone arene u Melbourne parku bile preplavljene prepoznatljivim crveno-bijelim "kockastim" dresovima i zastavama, pri čemu posebno ističe kako su hrvatski navijači bili toliko glasni da ih je sudac u više navrata morao zamoliti da se stišaju.

"Ovo je nevjerojatno. Bez obzira na to igra li se na središnjem terenu, u Vodafone areni ili na nekom drugom terenu, uvijek je isto." - kazao je Ančić novinarima The Agea nakon pobjede na Čehom.

List navodi kako su se Hrvati, unatoč nedavnim sukobima između raznih etničkih skupina u Australiji (misli se prvenstveno na nogometne navijače hrvatskih i srpskih klubova), sasvim lijepo slagali s navijačima iz ostalih zemalja, prvenstveno iz Australije.

Tako su se u jednom trenutku hrvatski navijači nakon pobjeda Ančića i Ljubičića prirudružili Australcima, s kojima su oduševljeno skandirali "Aussie, Aussie, Aussie, oi, oi, oi!", navodi list.

Pročitajte više