Ančić pobijedio Verdasca

MARIO ANČIĆ pobijedio je Španjolca Fernanda Verdasca u drugom kolu Queen's Cluba sa 7:6(6), 6:4, nakon jednog sata i 32 minute igre.

Težak posao imao je Splićanin u prvom međusobnom susretu protiv Verdasca. Iako je Španjolac bolje rangiran, na 20. mjestu ulazne ATP ljestvice, dok je Ančić trenutno 44. igrač svijeta, hrvatski tenisač je u ovom susretu imao ulogu favorita, jer je bolji igrač na travi.

No, Ančić je izgubio servis već u prvom gemu meča, ali je na vrijeme vratio break. Verdasco je u prvom setu više prijetio u igri protiv servisa, no, odluka je pala u tie-breaku, kojeg je Splićanin dobio s 8-6. Mario je dobio set u kojem je osvojio poen manje od svog suparnika.

Međutim, u drugom setu je Ančić bio puno bolji igrač. Svom suparniku nije dopustio niti jednu break loptu, a sam ih je izborio četiri. Prve tri je propustio, ali je u devetom gemu oduzeo servis ljevorukom Španjolcu, a potom sigurno servirao za meč. Zabio je deset asova, dva više od Verdasca.

U osmini finala će Mario igrati protiv pobjednika susreta između petog nositelja, Francuza Richarda Gasqueta i Talijana Simonea Bolellija.

Susrete drugog kola u utorak će odigrati još dvojica hrvatskih predstavnika. Ivo Karlović, postavljen za osmog nositelja, igrat će protiv australskog kvalifikanta Josepha Siriannija, dok će suparnik Marinu Čiliću za ulazak u osmini finala biti Francuz Paul-Henri Mathieu, koji je sedmi nositelj turnira. Roko Karanušić svoj će dvoboj drugog kola protiv drugog nositelja, Srbina Novaka Đokovića, odigrati sutra.

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više