Ančić prošao prvo kolo Queen´s Cluba

MARIO ANČIĆ je u prvom kolu londonskog Queen's Cluba pobijedio Ekvadorca Nicolasa Lapenttija 7:5, 6:3 nakon jednog sata i 31 minute igre.

Prvi je set bio dosta kompliciran za Ančića, koji je izgubio servis u petom gemu. Lapentti je vodio s 5:3, ali je Ančić nakon toga s pet gemova u nizu započeo pobjedničku priču ovog meča. U drugom setu nije dopustio gotovo osam godina starijem protivniku niti jednu break loptu, a iskoristio je jednu svoju od šest u tom setu, te je na kraju sigurno izborio plasman u drugo kolo, uz čak 17 asova u meču.

Bila je to druga Ančićeva pobjeda protiv Lapenttija u drugom meču. Lani su igrali prvi puta u ruskom Sankt Peterburgu u prvom kolu, a Splićanin je i tada ubilježio pobjedu u dva seta. Sljedeći protivnik bit će mu pobjednik meča između 9. nositelja, Španjolca Verdasca i Korejca Leeja.

Uz Ančića, na ovom turniru nastupaju još trojica hrvatskih tenisača, a Marin Čilić i Roko Karanušić svoje susrete također igraju danas. Čilić se sastaje s Austrijancem Jürgenom Melzerom, 97. igračem svijeta, kojeg je pobijedio ove godine u drugom kolu Australian Opena 3:0 u setovima.

Roko Karanušić ima za protivnika na startu turnira Talijana Flavija Cipollu, kojeg je prošle godine na ATP Challengeru u švicarskom Chiassu pobijedio u tri seta u jedinom njihovom dosadašnjem međusobnom susretu.

Ivo Karlović jedini je od Hrvata slobodan u prvom kolu, budući da je postavljen za osmog nositelja, a u drugom kolu će igrati protiv pobjednika susreta između Britanca Alexa Bodganovica i australskog kvalifikanta Josepha Siriannija.

Ovoga tjedna u akciji je i Ivan Ljubičić, također na travi, ali na turniru u njemačkom Halleu. Ljubičić je postavljen za osmog nositelja, a u prvom kolu igrat će protiv Francuza Michaela Llodre, 41. tenisača svijeta. Bit će to njihov prvi međusobni susret u karijeri.

Totalsport/M.Š.
Foto: AFP

Pročitajte više