Ančić protiv Niemeyera za povratak

DANAS započinje veliki ATP turnir iz Masters serije u Montrealu, na kojem će Mario Ančić krenuti prema svom povratku u svjetski teniski vrh nakon višemjesečnog izbivanja zbog mononukleoze.
Osim Ančića u Montrealu nastupaju i ostala dva naša najbolja tenisača, Ivan Ljubičić te Ivo Karlović. Karlović je odlično odigrao prošli tjedan na turniru u Washingtonu stigavši do polufinala, gdje je izgubio u dva gusta tie-breaka od Andyja Rodicka.


Ančića je  ždrijeb pomazio i donio mu za protivnika domaćeg igrača sa pozivnicom, Frederica Niemeyera, trenutačno 275. igrača na ATP ljestvici. Ivan Ljubičić još uvijek čeka svog protivnika budući da će igrati protiv kvalifikanta, a zanimljivo je da ukoliko obojica naših igrača prođu do četvrtfinala očekuje ih međusobni okršaj.

Ivo Karlović nije imao toliko sreće sa ždrijebom pa već u prvom kolu ide na solidnog Bjelorusa Maxa Mirnyija, protiv kojeg doduše ima pozitivni "score". Zadnji puta igrali su prošle godine u Barceloni na zemlji, gdje je Karlović dobio glatko, 6:3, 6:4. Ukoliko Karlović prođe Bjelorusa očekuje ga najbolji igrač svijeta Roger Federer koji je slobodan u prvom kolu.

Neki mečevi prvog kola počinju već danas, a očekuje se da će naši tenisači svoje mečeve igrati već sutra.

M.P.
FOTO:AFP

Pročitajte više