Ančić razbio Dominika Hrbatya

ZA sat vremena i 43 minute, deveti nositelj Mario Ančić, jednostavno je pomeo slovačkog tenisača Dominika Hrbatya sa 3:0 u setovima. Bilo je 6:3, 6:2 i 6:1.

Susret je počeo un9 sati i 45 minuta po srednje-europskom vremenu ili u 19 sati i 45 minuta po australskom vremenu.

Mario je otvorio meč servisom i uz male probleme, zbog agresivnosti, Hrbatya, poveo 1:0. Ančić je potom odmah napao njegov servis, došao do 40:40, ali je Slovak mirno priveo gem kraju.

Oba tenisača igrala su vrlo dobro na protivnički servis. Prvo je Mario opet teško dobio servis-gem, nakon 40:40, da bi nekoliko minuta kasnije oduzeo servis Slovaku Dominiku Hrbatyu.

Nakon osvojenog breaka, Mario je igrao vrlo dobro i iskusno priveo prvi set kraju. Rezultat, 6:3 za Ančića.

I drugi set je 22-godišnji Spličanin odlično otvorio te je u trećem gemu oduzeo servis Hrbatyu. Mario je došao do 15:40, odlično reternirao, a zatim sa mreže skratio loptu, koja je bila neuhvatljiva za Dominika.

Ančić je igrao fantastično. Još je jednom oduzeo servis Slovaku, a potom lagano odservirao za neuhvatljivih 5:1.

Nakon što je Hrbaty osvojio svoj drugi gem u setu, Mario je servirao za 2:0 u setovima. Svojim osmim asom u meču, došao je do 40:0, a potom izvanrednim drugim servisom odnio i drugi set u svoju korist (6:2).

U treći set Hrbaty je ušao nešto bolje pa je tako nakon osvojena vlastita servisa, snažno napao servis Marija Ančića. Došao je do 15:40, ali je naš tenisač nizom dobrih servisa uspio spasiti dvije break lopte i postaviti rezultat na 1:1 u trećem setu.

Mario je jednostavno uvijek u pravo vrijeme na pravom mjestu. Dva puta je uzastopce uzeo servis Dominiku Hrbatyu i poveo 4:1 u trećem setu.

Mario je za kraj i treći put u setu oduzeo servis Hrbatyu i tako se plasirao u 4. kolo, gdje će čekati pobjednika susreta između Andya Roddicka i Marata Safina.

V.B.

Pročitajte više