Ančić: U Bratislavi su naši navijači pokazali kako se navija

NAKON glatke pobjede u prvom kolu Australian Opena Mario Ančić nije skrivao zadovoljstvo. Razgovarajući s Bobom Larsonom, kazao je da nema gotovo nikakvih primjedbi na svoju izvedbu te da uoči nastavka turnira puca od samopouzdanja.

"No, to ne znači da uvijek možeš igrati najbolje kako znaš. Zadovoljan sam kako je počelo. Možda sam prve dvije tri igre bio spor, ali sve u svemu odigrao sam dobar meč. I što je najvažnije, dobro sam servirao i brzo obavio posao do kraja. Odmor ovdje puno znači, treba se brzo fokusirati na sljedeći meč." - priča Splićanin.

Njegov hrabri stav o hrvatskim navijačima već je obišao svijet. Ančič tvrdi da tijekom meča nije spazio makljažu Srba i Hrvata koja je, nažalost, bila udarna vijest s otvaranja Grand Slam sezone.

"Igram u Australiji cijeli niz godina i navijači su me ovdje uvijek bodrili. Hrvati su se posebno iskazali u Bratislavi, kada smo uzeli Davis Cup. Tada su svijetu pokazali kako se navija, nije bilo nikakvih incidenata. Hrvati su poznati kao strastveni, ali korektni navijači." - kazat će Ančić.

I odmah se osvrnuti na povijesni uspjeh hrvatskog tenisa. Bratislava. Može li se ponoviti?

"Ove godine, osim dobre igre trebat će nam i puno sreće. Imamo bolji renking nego prije dvije godine. Igrati za Hrvatsku za mene je uvijek jednak doživljaj, a ponovo osvojiti Davis Cup, to bi bilo nešto zaista posebno. U prvom kolu čeka nas teško gostovanje u Njemačkoj, ali nadam se dobrom početku. Nadam se da možemo ponoviti 2005. godinu. Nevjerojatno sam ponosan i sretan što sam dio te velike momčadi. S 15 godina zaigrao sam prvi put i danas u srcu nosim isti žar. Želio bih samo da moja igra i dalje ostane na visokom nivou." - zaključuje naš tenisač.

D.R.
Foto: AFP

Pročitajte više