As: Modrić je bio poput čistog kavijara

Foto: EPA

BAYERN i Real Madrid odigrali su 2:2 u Münchenu u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka. Pogotke za Bayern postigli su Leroy Sane i Harry Kane, dok je Vinicius Junior bio dvostruki strijelac Reala. Uzvratna utakmica igra se za osam dana u Madridu. Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić igrao je od 75. minute, kada je ušao umjesto Judea Bellinghama.

Novinari španjolskog Asa Alfredo Relano i Tomas Roncero spomenuli su Modrića u svojim tekstovima koji su ponajprije bili orijentirani na Viniciusa kao Realova junaka. Relano je napisao da je trener Carlo Ancelotti uvođenjem Modrića "ohladio stadion koji je bio uzavreo", nakon čega se Real oporavio.

Njegov kolega Roncero opisao je da je Modrić tijekom 20-ak odigranih minuta bio poput "čistog kavijara" te naveo da su on i Toni Kroos "još jednom pokazali da su ključni igrači i da će osvajanje 15. titule u Ligi prvaka morati ići preko njih".

Grafika: Sofascore

Modrić je protiv Bayerna upisao 40. nastup u sezoni

Modrić je u ljeto 2023. potpisao novi jednogodišnji ugovor s Realom i tako odbio, među ostalima, bogate ponude saudijskih klubova. Trener Carlo Ancelotti u aktualnoj sezoni više ga nije vidio kao prvotimca, premda je legenda kluba, ali je fantastični veznjak na pragu 39. rođendana ukupno upisao 40 nastupa, dva pogotka i šest asistencija.

Španjolski mediji mjesecima su pisali da je bio nezadovoljan ulogom rezerve, zbog čega se nagađalo o tome hoće li otići već u zimskom prijelaznom roku. No, to se nije dogodilo, pa sada predstoji vidjeti hoće li na kraju sezone, nakon Europskog prvenstva u Njemačkoj, ostati član Reala ili će promijeniti klub nakon 12 godina.

Pročitajte više