Ančić u ruletu tie-breaka do 3. kola ATP-a u Miamiju

MARIO ANČIĆ svladao je u 2. kolu ATP Masters Series turnira u Miamiju 13. nositelja i prošlogodišnjeg polufinalistu, Škota Andyja Murrayja 6-2, 2-6, 7-6(7).

Ančić je nakon 2 i pol sata velike borbe protiv Murraya izborio pobjedu u iznimno dramatičnom tie-breaku trećeg seta. Hrvatski je tenisač poveo s 4-1 uz dva servisa, ali je uz tri uzastopna izgubljena servisa omogućio svom protivniku niz od 5 poena i vodstvo 6-4, dakle, dvije meč lopte. Međutim, tada je ''Super Mario'' osvojio tri poena u nizu, a pomogla je i Britančeva dvostruka servis pogreška na drugu meč loptu, kada je drugi servis završio barem metar u autu. Na vlastitu prvu meč loptu, kod vodstva 7-6, Ančić je opet izgubio svoj servis. Napravio je čak četvrtu neforsiranu pogrešku forhendom u tie-breaku. Ipak, dva poena kasnije dočekao je novu pogrešku Murraya, koji je izbacio forhend u aut.

Iako su obojica u trećem setu u mnogo navrata podigli publiku na noge sa spektakularnim poenima, tie-break je bio obilježen pogreškama i izgubljenim servisima. U tom ruletu bolje se snašao Splićanin. Ančić je na prethodnom Masters Series turniru u Indian Wellsu izgubio u 3. kolu od Juana Carlosa Ferrera tie-break trećeg seta. Tada je propustio dvije meč lopte kod vodstva 6-4, a ovoga puta je uspio okrenuti istovjetnu prednost svog protivnika…

U prvom setu je Ančić imao barem jednu break loptu u svakom servis gemu Murraya. Dva puta mu je oduzeo servis, a na svom početnom udarcu nije imao nikakvih problema sve do vodstva 5-2 i servisa za set, kada je s četiri poena u nizu izvukao 15-40, dvije vezane break lopte škotskog igrača. Murray je napravio čak 17 neforsiranih pogrešaka u tih 8 gemova prvog seta.

No, u drugom je smanjio broj pogrešaka i zaigrao bolje, iako je ubacio samo 32% prvih servisa. Međutim, Ančić nije bio dovoljno agresivan protiv drugog servisa, a i sam se mučio s ubačajima prvog servisa (39%). Škot je dva puta napravio break i osigurao treći set, u kojem su obojica izgubili početni udarac u svojim prvim servis gemovima. Ančiću se to dogodilo i u šestom gemu, u kojem je pri vodstvu 30-15 nevjerojatno promašio cijelu lopticu na jednom lakom voleju. No, Murray mu je vratio uslugu u sljedećem gemu, u kojem je napravio dvije dvostruke servis pogreške, prve dvije u cijelom meču, te vratio Ančića u igru. Splićanin je, nakon 30-0, morao spašavati još jednu break loptu i u sljedećem gemu.

Ančić je svladao Murraya drugi puta u trećem međusobnom dvoboju. Hrvatski je tenisač bio bolji i u Aucklandu 2006., dok je Murray pobijedio ove godine u finalu turnira u Marseilleu. Bio je to i prvi Ančićev turnir u 2008. godini.

U 3. kolu Ančić će igrati protiv 18. nositelja, Argentinca Juana Monaca, koji je svladao američkog kvalifikanta Ryana Sweetinga 6-3, 7-5. Ančić i Monaco dosad još nikad nisu igrali međusobno. Nakon poraza Karlovića, Ljubičića i Čilića u susretima 2. kola, sva trojica su izgubili u tri seta, hrvatski tenis ipak će imati jednog predstavnika u 3. kolu.

Totalsport
Foto: AFP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.