Ančić: Umjesto Australian Opena, gledam rukomet ili nogomet

MARIO ANČIĆ vratio se natjecateljskom igranju na ATP Challengeru u njemačkom Heilbronnu, po prvi put nakon svibnja prošle godine.

Novom u nizu povrataka tenisu nakon brojnih problema s mononuklezom i posljedicama te bolesti, kao i s ozljedama, odlučio je započeti na turniru nižeg ranga gdje je u ponedjeljak, u paru s Lovrom Zovkom, pobijedio u 1. kolu njemačku kombinaciju Ilgo / Zelch 7:6(4), 6:1, a danas (utorak) ga čeka dvoboj s Kazahstencem Mihailom Kukuškinom u 1. kolu pojedinačne konkurencije.

"Ovaj turnir je pomalo kao putovanje u prošlost. Dar je biti opet na terenu, ali tenis nije sve u mom životu", rekao je bivši sedmi najbolji igrač ATP ljestvice koji je u periodu izbivanja s teniskih terena uspješno završio Pravni fakultet u Splitu.

"Moja profesija pomogla mi je u teškim vremenima. Bez posla bih poludio", kazao je Splićanin koji je u ožujku prošle godine održao predavanje na prestižnom sveučilištu Harvardu, u Sjedinjenim Američkim Državama.

"To je bio vrhunac moje karijere u godini 2009.", dodaje Ančić kroz smijeh.

Hrvatski 25-godišnji tenisač, 115. na ATP ljestvici, spreman je za novi pokušaj povratka u svjetski vrh, iako je svjestan da je to dugotrajan proces.

"Naučio sam biti strpljiv. To je jedini način povratka na vrh, pa moram ići korak po korak."

Osim treninga i mečeva u Heilbronnu Ančić će naći vremena i za pogledati sport na televiziji i pročitati kakvu knjigu. Literarura je autobiografija Andrea Agassija, ali na tv programu se neće naći Australian Open kako bi se možda očekivalo.

"Gledam hrvatsku rukometnu reprezentaciju ili neku nogometnu utakmicu."

A o kontroverznoj autobiografiji nekad najboljeg svjetskog tenisača kaže:

"Pitajte me u nedjelju."

Pročitajte više