Ančić uvjerljiv u Adelaidu

HRVATSKI tenisač Mario Ančić na najbolji je mogući način započeo novu sezonu pobijedivši u 1. kolu ATP turnira u australskom Adelaideu Francuza Arnauda Clementa sa 6:0, 6:2.

Davis Cup pobjednik se lakše od očekivanoga obračunao sa finalistom Australian Opena iz 2001. godine od koga je izgubio oba međusobna susreta - 2002. u Indianapolisu i 2004. u Davis Cup dvoboju, a da pritom nije osvojio ni seta.

U Adelaideu je Ančić Clementa ostavio na svega dva dobijena gema, te po prvi puta pobijedio na ovom turniru na kojemu je 2004. u prvom kolu izgubio od Španjolca Martina.

U 2. će kolu Ančić na Belgijanca Xaviera Malissea, tenisača kojeg je svladao 2004. u osmini finala Wimbledona.

"Čini se kako Clement nije imao svoj dan. Griješio je puno više negoli je to bio slučaj u našim dosadašnjim susretima. Zbog toga sam tijekom meča preuzeo inicijativu, mogao sam igrati svoju igru." - kazao je Ančić nakon meča.

"Igrao sam dosta agresivno i poentirao sam s mreže. Posljednji sam put na teren izašao u finalu Davis Cupa, u dobroj sam formi i za Clementa sam bio teži protivnik." - dodao je naš tenisač.

Ančić, koji je inače četvti nositelj turnira, tijekom meča s Clementom izgubio je tak dva poena nba svoj servis, a australski mediji pišu kako je imao gromoglasnu podršku s tribina.

"Hrvatske iseljenike još uvijek drži euforija nakon što su hrvatski tenisači osvojili Davis Cup." - navodi australski Fox Sport.

U utorak u Adelaidu igra i Ivo Karlović, a njegov protivnik je Argentinac Juan Ignacio Chela, od koga je izgubio u Davis Cup dvoboju 2002.

Index/Hina

Pročitajte više