Ančić: Za Austriju krećemo maksimalno napaljeni

BEZ OBZIRA o čemu se radi, uvijek ih je lijepo vidjeti kako sjede jedan pored drugog. Davis Cup heroji, Mario Ančić i Ivan Ljubičić te Goran Ivanišević, zaista su sam vrh onoga što su organizatori uspjeli okupiti na Zagreb Indoorsu.

Istina, nije bilo lako. Organizirati turnir u doslovce nekoliko tjedana, i od istog napraviti značajnu točku ATP kalendara nije zanemariv posao, čak niti kad u organizacijskom odboru imate wimbledonskog pobjednika i zagrebačkog gradonačelnika. Mario Ančić prvi je čestitao direktoru i kodirektoru turnira na odlično obavljenom poslu. Na njemu je samo da pehar ostavi na hrvatskom tlu.

"Mislim da smo prošle godine pokazali da možemo pobijediti bilo koga na svijetu. Vjerujem u nas, ali u sebe, isto tako vjerujem da mogu osvojiti turnir u Zagrebu. Može ga osvojiti i Ljubo, to uopće nije upitno. " - za Index je kazao Mario Ančić.

Iz Melbournea se, nažalost, vratio ranije od nekih, kući ga je poslao Španjolac David Ferrer. Nije  uspio ponoviti lanjski uspjeh, no ništa zato. Uhvatio je malo boje na vrućem australskom suncu, skupio ponešto bodova i maksimalno podignuo formu. Uoči Australije odlučio se za turnir u Aucklandu i  - pogodio. Do finala je sve išlo kao na traci, no tada se pojavio Finac Jarrko Nieminen i zaustavio Marija na putu do drugog naslova u karijeri.

"U Aucklandu sam odigrao niz kvalitetnih mečeva, to je vrlo važno. U sjajnoj sam formi, iako su neki nakon Melbournea sumnjali u to. Smetao mi je vjetar, imao sam dva izuzetno teška protivnika, nastali su problemi s okom. Sve se spojilo, no imao sam sreću da sam u Zagreb došao ranije, već u četvrtak isprobao sam podlogu s Goranom. Podloga je strašno brza, iziskuje maksimalnu koncentraciju jer te jedna pogreška može koštati meča." - tvrdi Mario.

U prvom kolu Zagreb Indoorsa Ančića čeka Rus Tursunov, vrlo neugodan i nepredvidiv igrač.

"Koncentriran sam isključivo na svoju igru, iako, Tursunov je tip igrača koji može napraviti čudo ako ima svoj dan." - kazao nam je Mario.

Nema tog razgovora u kojem se 21. igrač ATP ljestvice, čije je ime urezano na Davisov pokal, neće osvrnuti na stanje u našoj reprezentaciji. Kao što rekosmo, uvijek ih je lijepo vidjeti kako sjede jedan pored drugog. Bili izbornici, tenisači, ili samo Davis Cup pobjednici.

"Ta priča kakva god da je, ide dalje. Ljubo je izbornik za to prvo kolo, bit će nam jako teško. Ne zbog izbornika, već zbog pritiska. Pobjednici su redovito ispadali u prvom kolu, što je najbolji pokazatelj koliko je Davis Cup zapravo jak. No, mi za Austriju krećemo maksimalno napaljeni." - dodao je Mario.

D.R.

Pročitajte više