Ančić za Index: Popravit ću formu za Wimbledon

MARIO ANČIĆ je teško i tijesno prošao Španjolca Fernanda Verdasca, 20. igrača s ATP liste, no zasluženo se našao u trećem kolu Queensa.

Nije dobro krenulo za Maria Ančića. Verdasco mu je odmah na početku oduzeo servis te je održao tu prednost do osmog gema. Tada je Ančić odlično odigrao te vratio rezultat u neizvjesnost (4:4). Ančić je nakon vodstva od 6:5 pokušao oduzeti Verdascu servis i riješiti prvi set u svoju korist. No, nije uspio. I ne samo to. Verdasco je i u tie breaku poveo s 3:1, imao je Španjolac i set loptu. Tada je Ančić s tri poena u nizu preokrenuo rezultat i osvojio prvi set.

U drugom je Mario imao pod kontrolom događanja na terenu, prijetio je cijelo vrijeme breakom, a jedan je bio dovoljan.

"Za sve nas je Verdasco neugodna prepreka u ždrijebu, pa tako i za mene. On je jedan od najtalentiranijih igrača na Touru i bolji je od 20. mjesta na kojem se sada nalazi. Tim prije je početak meča bio težak, kada kreneš s izgubljenim servisom protiv takvog igrača, nije baš najbolje situacija. Vratio sam se na vrijeme te našao igru. Imao je svatko svoje šanse, ja sam ih iskoristio, a drugi set je išao u mom smjeru. Servirao sam puno čvršće i nisam imao problema. Koncentracija na travi se mora zadržati do kraja i to mi je uspjelo", kaže Mario Ančić.

Povratak na travu nakon duge pauze, ipak ima malo tragova, razlike?

"Teško mi je govoriti o razlikama. Ono što je najvažnije jest da je današnji susret bio puno bolji nego jučerašnji. Najviše još moram raditi na kretanju, pao sam nekoliko puta jučer, a i danas, moram na tome još dosta poraditi. Jučer smo Roko (Karanušić) i ja nakon meča ostali na terenu još najmanje sat vremena radili na nekim stvarima. Danas igram i parove, tako da ću dosta vremena provesti na travi. U svakom slučaju sam zadovoljan današnjim mečom i jedva čekam sljedeći.

David LLoyd, engleski Davis Cup izbornik i Mark Petchey, nekadašnji trener Andya Murraya, ovom prigodom kao komentatori BBC-a, svrstali su Maria u drugu kategoriju favorita u Wimbledonu, nakon trojke Federer-Nadal-Đoković.

"To mi naravno godi, a ima i podloge za to. Igrao sam četvrtfinale, polufinale, pobijedio Federera..No, treba još malo pričekati, ima još dosta prostora za popravljanje forme jer pauza je učinila svoje. Za sada dobro ide", rekao nam je Mario nakon meča.

Iz Londona Momir Jelovac
Foto: M.J.

Pročitajte više