Ančićev prvi ATP naslov odlična priprema za Wimbeldon

NAKON što je osvojio svoj prvi ATP turnir u karijeri, Mario Ančić je postao još jedan od hrvatskih kandidata za osvajanje prestižnog turnira u Wimbledonu koji danas započinje u britanskom All England Clubu.

"Super Mario" uz Ivu Karlovića ima realne šanse do prolaska u drugi tjedan turnira, a i dalje, a najbolja potvrda kvalitete njegove igre jučerašnje je osvajanje ATP naslova u nizozemskom Hertogenboschu, u kojem je u finalnom meču pobijedio Franzuza Llordu sa 7:5, 6:4.

"Prošle godine sam ovdje igrao polufinale i nakon toga sam isti rezultat ponovio u Wimbledonu. Sad sam ovdje osvojio i ne bi bilo loše da se tradicija nastavi." - rekao je Mario nakon osvajanja  ATP-a u  Hertogenboschu.

Mario na ATP ljestvici trenutno drži 17. poziciju, a on sam kaže da smatra kako ranking an ATP ljestvici ne treba značiti ništa u pogledu osvajanja Wimbledona.

"Kao da je netko Goranu 2001. godine davao bilo kakve šanse, pa je osvojio. Na mene takve stvari nemaju utjecaja." - kaže Ančić. Za svog prvog protivnika u Wimbledonu, Tobiasa Summerera, kaže da je solidan na obje strane terena te da dijeli trenera s Florianom Mayerom.

Međutim, uzme li se u obzir Mariov prošlogodišnji nastup u All Englandu, kao i jučerašnji uspjeh u Hertogenboschu, prolazak u 2. kolo je, što se Maria tiče neupitan.

Od hrvatskih predstavnika danas igraju još tri tenisačice. Sanda Mamić igra protiv Dinare Safine, Jelena Kostanić protiv Nicole Vaidisove, dok će današnji nastup Hrvata u Wimbledonu zaključiti Karolina Šprem koja igra protiv Tamarine Tanmasugarn.

Pročitajte više