Ančićev sljedeći suparnik u seksističkom skandalu

ANČIĆEV sljedeći protivnik Andy Murray na Heineken Openu u Aucklandu dospio je u središte seksističkog skandala. Naime, mladi Škot je izjavio kako je u prošlom meču "igrao kao žena".

18-godišnji Škot "uzburkao je duhove" kada je na terenu nakon susreta s Dancem Kennethom Carlsenom kazao kako su "obojica igrali poput žena u prvom setu", što je izazvalo burne povike negodovanja iz publike.

Na press konferenciji održanoj nakon susreta Andy Murray je pojasnio kako je citirao rusku tenisačicu Svetlanu Kuznetsovu.

"Gledao sam Hopman Cup na TV-u kada je to Kuznetsova kazala nakon što je u prvom setu bilo devet break poena." - kazao je Murray, a prenosi britanski Independent.

Zanimljiva je činjenica da je Murrayeva majka Judy bivša tenisačica, a na spornu izjavu ga je inspirirala to što su u prvom setu imali čak sedam oduzimanja servisa.

"Igrali smo kao žene." - bila je prva Murrayeva rečenica koju je uputio gledalištu u kojem su većinom sjedile srednjovječne gospođe koje su ga bodrile tijekom meča.

Murray je pobijedio 14 godina starijeg Carlsena, koji je do sada osvojio tri ATP naslova, a igrao je 1997. godine u finalu Auckalnda, kada je Murray imao samo deset godina.

"Pobijedio sam ga i to je najvažnije. U drugom setu počeo sam bolje igrati, što mi je dalo samopouzdanje." - kazao je Murray.

Mario Ančić će u srijedu izaći na teren s Murrayem, koji je kazao kako je naš tenisač uvijek nezgodan protivnik.

"S njim je uvijek teško igrati jer ima odličan servis, a kada se igra na brzoj podlozi teško je "čitati" njegov servis." - kazao je Murray, a prenose engleski mediji.

"Ako ću dobro servirati, vraćati njegove servise i izbjegavati neprisiljene pogreške mislim da imam šanse pobijediti ga." - zaključio je Murray.

Čvrsto smo uvjereni kako su njegove šanse za pobjedu nad Ančićem minimalne, te da će mu naš svjetski teniski prvak pokazati što je to "muški tenis".

S.H.

Pročitajte više