TRANSFERI

Andalužani kradu Barci najveću zvijezdu Eura U-21

Foto: EPA

ŠPANJOLSKA U-21 reprezentacija na čelu s Danijem Olmom koji je postigao odlučujući pogodak u finalu protiv Njemačke (2:1) osvojila je naslov Europskog prvenstva za mlade, ali najveću pozornost na tom elitnom turniru privukao je mladi Rumunj.

Ianis Hagi, polivalentni napadač, predvodio je s Georgeom Puscasom mladu reprezentaciju Rumunjske do povijesnog plasmana u polufinale natjecanja. Ondje su poraženi od viceprvaka Njemačke, ali tek nakon magičnog preokreta. Hagi je na turniru 12 najboljih mladih reprezentacija Europe zabio dva pogotka - Hrvatskoj i Engleskoj, ali je oduševio svojom raznovrsnošću u napadu i silnim zalaganjem koje je pokazao tijekom utakmica.

Sin poznate rumunjske nogometne legende Gheorghea Hagija nevjerojatnim nastupom na Euru u Italiji i San Marinu definitivno si je kupio kartu za unosni transfer ovoga ljeta. No neće otići tamo gdje se isprva najavljivalo.

Njegov otac je već ranije najavio da će Ianis sigurno na ljeto otići u klub veći od Viitorula, a rumunjski mediji nagađali su da mu je iduća destinacija Barcelona. Sve do danas kada je rumunjska televizija ProTV izašla u javnost s informacijom da će Ianis u narednim danima potpisati za Sevillu.

Tako klub iz Andaluzije planira oteti Kataloncima velik zalog za budućnost. Nije samo Blaugrana bila zainteresirana, jako su za Hagija mlađeg zagrizli u Borussiji Dortmund, ali će pobjedu u ovoj utrci ipak uzeti klub s Ramon Sanchez Pizjuana.

Rumunji navode da se odšteta koju će dobiti Viitorul za Hagija kreće oko devet milijuna eura.

Pročitajte više