Anderlecht i Standard u dvije majstorice odlučuju o prvaku Belgije

S IZJEDNAČENIM su bodovnim stanjem (po 77 bodova) na vrhu ljestvice Anderlecht i Standard iz Liegea završili belgijsko nogometno prvenstvo.

Belgijski će prvak tako po prvi put nakon 1986. godine biti odlučen razigravanjem između dviju najboljih momčadi u dvjema utakmicama.

Standard je do pobjede u posljednjemu, 34. kolu došao gostujućim 1:0 slavljem na gostovanju kod Genta. Gol odluke u 45. je minuti iz penala zabio Axel Witsel. Igrač utakmice bio je gostujući golman Sinan Bolat, koji je u sudačkoj nadoknadi domaćem igraču Ruizu obranio penal. Da nije, Anderlecht bi postao novi prvak.

Za Standard svih je devedeset minuta odigrao hrvatski nogometaš Tomislav Mikulić.

Anderlecht je uvjerljivije pobijedio na gostovanju kod Genka 2:0, golovima Mbarka Boussoufe u 38. i Marcina Wasilewskog u 56. minuti. Za domaće je do 71. minute igrao Goran Ljubojević, a u 60. je ušao Ivan Bošnjak.

Ivan Perišić zaradio je žuti karton iako je igrao svega posljednjih dvadesetak minuta dvoboja svog Roeselarea i gostujućeg Cercle Brugesa. Gosti su slavili 2:1 pobjedu.

Za ostanak u ligi Perišićeva će momčad, inače 16-plasirana na kraju prvenstva, igrati protiv Dendera, koji je natjecanje završio na 15. mjestu.

U drugu ligu direktno ispadaju Tubize i Mons Bergen.

Belgijska nogometna liga, 34. kolo:

Gent – Standard 0:1

Genk - Anderlecht 0:2

Zulte Waregem – Mons Bergen 3:0

Dender – Charleroi 1:2

Roeselare – Cercle Bruges 1:2

Club Brugge – Mouscron 4:1

Westerlo – Kortrijk 1:3

Tubize – Germinal Beerschot 1:0

Redoslijed: 1. Anderlecht 77, 2. Standard 77, 3. Club Brugge 59, 4. Gent 59, 5. Zulte Waregem 55...

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više