Anderson došao na Poljud: Hajduk je veliki klub

BRAZILAC Anderson Ricardo dos Santos, pojačanje splitskog Hajduka, sletio je popodne na zagrebački aerodrom, odakle je nastavio put za Split. Nešto kasnije popodne, Anderson je stigao na Poljud i očekuje se da će dvije strane u što skorijem roku dogovoriti detalje transfera.

"Došao sam u veliki klub o kojem sam čuo puno lijepih informacija. Moj bivši suigrač, koji je igrao za Hajduk, Luka Vučko rekao mi je sve najbolje o klubu. Znam da su navijači Hajduka jedni od najboljih u Europi. Nadam se da ću ovdje ostati i pokazati koliko vrijedim te da ću iz Hajduka zatim otići u još veći europski klub", rekao je Anderson za SD.

"Posljednju utakmicu odigrao sam početkom prosinca (za korejski Seul, op. a.), a s klubom sam trenirao do 20. istog mjeseca. Nakon toga sam malo pauzirao, a zatim sam individualno trenirao kako bih održavao tjelesnu spremu. Znam da još nisam sto posto spreman, ali brzo ću se vratiti u formu", dodao je.

Nakić: Nije to neki Paraiba, Anderson je veliko nogometno ime

Pohvale na račun 193 centimetara visokog napadača stižu sa svih strana svijeta, a posebno se lijepo o njemu očitovao nekadašnji suigrač Vučko, koji vjeruje kako Anderson može puno dati Hajduku i HNL-u. Menadžer Tomislav Nakić, što nije iznenađujuće, također za svog klijenta ima samo riječi hvale...

"Nemojte misliti da ja dovodim nekog igrača iz druge momčadi Gremija, kao što je bio Paraiba. Anderson ne treba odraditi treninge s Hajdukom prije potpisa. On je veliko ime, igrač velike kvalitete i ako se uspijemo u četvrtak dogovoriti s Bijelima, bit će to velik dobitak za obje strane", istaknuo je Nakić u razgovoru za Index.

Podsjetimo, Anderson je proteklih pet godina igrao u turskoj ligi, zabivši više od 30 golova za tri kluba. Posljednjih godinu dana Anderson je igrao za korejski Seoul, za koji je u 11 utakmica zabio tri gola. Prema Transfermarktu vrijedi milijun i pol eura, a u Split stiže kao slobodan igrač.

Reja: Anderson je vrijedan pažnje

O brazilskom napadaču izjasnio se i trener Hajduka Edoardo Reja...

"Vidio sam na DVD-u da je riječ o igraču koji posjeduje odličan skok, dobro kontrolira loptu i zaista je vrijedan pažnje. Međutim, gledati igrača na DVD-u i vidjeti ga uživo dvije su različite stvari. Zato se želim na terenu uvjeriti u kvalitetu Brazilca. On je definitivno igrač traženog profila, ali to mora dokazati na travnjaku", rekao je Reja za SN.

Pročitajte više