Andora zbog invazije engleskih navijača igra u Barceloni

KVALIFIKACIJSKA utakmica za Euro 2008 koja se igra u sklopu "naše" skupine gotovo sigurno će se 28 ožujka igrati u Barceloni.

Olimpijski stadion Montjuic na kojem inače igra Espanyol prima 55 tisuća gledatelja što će biti dovoljno za očekivanu najezdu gostujućih navijača. Nacionalni stadion u Andori prima tek 1800 gledatelja i savez domaćina se obratio Uefi sa zahtjevom da domaćini budu u susjedstvu, gdje su i dosad igrali mnoge kvalifikacijske utakmice.

Engleski nogometni savez je podupro zahtjev Andore i očekuje se da će izvršni odbor europske nogometne asocijacije na sutrašnjem sastanku odobriti zahtjev.

UEFA će sigurno pri donošenju odluke voditi računa o sigurnosnim kriterijima, jer je primjerice prije četiri godine u Lihtenštajnu jedva par stotina engleskih navijača dobilo karte za utakmicu, dok je ostalih nekoliko tisuća ostalo u gradu i izazivalo nerede.

Andora i Hrvatska su u rujnu 2003. kvalifikacijsku utakmicu za Euro 2004 u Portugalu igrali upravo u Andorra la Velli, pred 500 gledatelja. U ovim pak kvalifikacijama, u goste Andori Hrvatska kreće 12. rujna ove godine.

Foto: AFP

Pročitajte više