Andrej Panadić ima novi posao. Čeka ga teška borba za ostanak

Foto: Index

NAKON prilično dugog perioda bez angažmana Andrej Panadić je pronašao posao. Bivši igrač Dinama i HSV-a vodit će Ferizaj, zadnju momčad kosovske lige. Nakon 10 kola momčad Ferizaja je zadnja, ali nije bez izgleda za ostanak. Zbog toga je, kako nam je sam rekao, pristao doći na Kosovo i pomoći Ferizaju da ostane među najboljima.  

''Potpisat ću do kraja studenog, osam utakmica, pa ćemo vidjeti što dalje. Tražili su da im pomognem'', kratko nam je rekao Panadić.

Kao klinac, sa svega 18 godina, Panadić je 1988. stigao u Dinamo. Bio je član Radnika iz Velike Gorice, a na Maksimir ga je doveo Josip Skoblar. Iako još tinejdžer, nije se prepao moćnog Dinama i velikih imena u svlačionici koja su mu bila konkurencija te je odmah postao nezamjenjiv dio momčadi koju su predvodili Zvone Boban, Davor Šuker, Kujtim Shala i ostale zvijezde maksimirskih Modrih.

Ni dvije godine nakon debija u dresu Dinama Ivica Osim poveo je Panadića na SP u Italiju. Stoper Dinama nije dobio ni minute, ali je mundijalska škola bila neprocjenjivo iskustvo. Igračka karijera mu je bila jako zanimljiva i bogata.

Nakon Dinama otišao je u njemačku drugu ligu, a kasnije je bio standardni član i jakog HSV-a koji je u Ligi prvaka razvalio Juventus sa Zidaneom, Inzaghijem, Del Pierom i ostalim legendama. U pobjedi HSV-a u Torinu 3:1 zabio je i gol. Karijeru je završio u japanskoj Nagoyi, a trenersku je započeo u matičnom Radniku 2007. Još je vodio austrijski Linz, Istru te slovenske Velenje i Krško.

Pročitajte više