Andrić i Cernat ostaju u Hajduku

ČELNICI Hajduka "pronašli" su novac i isplatili svoja dugovanja prema Srđanu Andriću koji je čitavu sezonu igrao za plaću od 10 tisuća kuna mjesečno.

Krajem prošlog tjedna, Hajduk je nabavio milijun kuna kako bi podmirio svoja dugovanja prema veznjacima Andriću i Cernatu. Prema ugovornoj obvezi sada su igrači isplaćeni, a Andrić, koji je do sada razmišljao o odlasku upravo zbog tog razloga, najavljuje ostanak u klubu i otklanja mogućnost da se njegovo dugovanje rješava na Arbitraži HNS-a.

Isplaćivanjem Andrića i Cernata nisu nestali problemi za Hajduk, jer sada i drugi igrači zahtijevaju isplaćivanje duga. Prvi u redu stoji Goran Sablić kojemu klub duguje preko dva milijuna kuna, odnosno 330 tisuća eura za proteklu sezonu, a kojemu rok posudbe završava 30. svibnja dokad igrač mora biti isplaćen prema ugovoru Hajduka i Dynama iz Kijeva, kojega je Sablić igrač.

U slučaju Rukavine čelnici nisu pokazali dobru volju za rješavanjem duga kao u slučaju s Andrićem i Cernatom. Prije više od 16 mjeseci Ante Rukavina prešao je iz Šibenika na Poljud i otada nije dobio ugovornu svotu novca koja iznosi 1,8 milijuna kuna. Kako je Rukavina odlučio promijeniti sredinu sljedeće sezone, najvjerojatniji scenarij je da će njegovo potraživanje od Hajduka ući u odštetni zahtjev kojega će platiti neki od zainteresiranih klubova koji kupi mladog Šibenčanina.

Najveći ugovori od 400 tisuća eura sa Cernatom, odnosno 350 tisuća s Verpakovskisom, isplaćeni su u potpunosti te postoje još neka dugovanja, ali ona nisu niti približno u rangu prethodno navedenih.

Hajduk poslao službenu ponudu za Cernata


Florin Cernat vjerojatno će i sljedeće sezone zaigrati za Hajduk, jer su čelnici splitskog kluba, koji ima pravo prvokupa, poslali službenu ponudu kijevskom Dynamu za otkup njegova ugovora koji vrijedi do 30. lipnja 2009. Za otkup ugovora Hajduk mora platiti 1,3 milijuna eura do 15. lipnja kako bi kijevski Dynamo definitivno pustio Rumunja na Poljud.

U tom slučaju Hajduk bi sa Cernatom dogovorio trogodišnju suradnju gdje bi Rumunj po sezoni trebao zarađivati 500 tisuća eura, odnosno 1,5 milijuna eura za tri sezone. 

 R.J.
FOTO: AFP

Pročitajte više