Andy Murray osvojio Madrid!

BRITANAC Andy Murray, četvrti nositelj ATP turnira u Madridu iz Masters Serije, pobijedio je u finalu Francuza Gillesa Simona 6:4, 7:6(6) nakon jednog sata i 34 minute igre.

Nakon pet pobjeda u tri seta, a četiri od njih u tie-breaku trećeg seta, Gilles Simon ipak nije uspio nešto slično ostvariti u finalu, iako je u tie-breaku drugog seta imao dvije vezane set lopte, vodio je 6:4. No, nakon toga je izgubio četiri poena u nizu. Karta, koja ga je tako dobro služila ovog tjedna u Madridu, u finalu ga je ipak stala.

Andy Murray zasluženo je pobjednik osmog, odnosno pretposljednjeg ovogodišnjeg turnira iz Masters Serije. Simonu tijekom cijelog meča nije dopustio niti jednu break loptu, a od svoje četiri je iskoristio jednu u petom gemu prvog seta. Osvojio je devet poena više od Francuza na prijemu servisa, te ukupno devet poena više u meču. Murray je zabio 11 asova i ispustio samo 7 poena od 44 na prvom servisu.

Murrayu je ovo sedmi naslov pobjednika u karijeri, a četvrti ove sezone. Postao je prvi britanski tenisač koji je u jednog godini osvojio četiri naslova. Podsjećamo, u Cincinnatiju je osvojio svoj prvi Masters Series turnir u karijeri, a u Madridu se dokopao i drugog naslova iz tog ranga turnira. Simona je pobijedio drugi puta u trećem međusobnom susretu. I prethodna dva meča su odigrali na turnirima iz Masters Serije.

Simon je izgubio drugi finale u karijeri, opet u Španjolskoj, nakon Valencije 2006. godine. Osvojio je pet naslova pobjednika, a tri ove godine, u Casablanci, Bukureštu i Indianapolisu. U Madridu je prvi puta u karijeri igrao finale na nekom Masters Series turniru.

Totalsport
Foto: AFP

 

Pročitajte više