Andy Murray treći put raskinuo suradnju s Ivanom Lendlom

Foto: EPA

BIVŠI prvi tenisač svijeta i osvajač tri Grand Slam naslova, 36-godišnji Britanac Andy Murray, treći je put u svojoj karijeri raskinuo suradnju s Ivanom Lendlom. Murray je trenutno 42. tenisač svijeta.

Lendl je triput vodio Murrayja

Legendarni Amerikanac čeških korijena prvi je put vodio Murrayja od 2011. do 2014. godine i u tom je razdoblju tenisač osvojio svoje prvo olimpijsko zlato u Londonu 2012., a potom je uzeo i US Open 2012. te Wimbledon 2013., postavši prvi domaći predstavnik koji je slavio u All England Clubu nakon 77 godina.

Novu suradnju Murray i Lendl započeli su 2016. godine, a ona je rezultirala drugim Wimbledonom i drugim olimpijskim naslovom te usponom na prvo mjesto ATP ljestvice za Murrayja. No već sljedeće godine Lendl je napustio Murrayev kamp.

Novu suradnju Murray i Lendl su dogovorili lani kada je Škot odlučio pokušati vratiti se u teniski vrh nakon operacija kuka koje su ga od 2019. odvojile od terena. Iako je ušao u top 50, Murray je ocijenio kako to ne zadovoljava njegove ambicije.

Evo što o rastanku kažu Murray i Lendl

"Ivan je bio uz mene u najvećim trenucima moje karijere i ne mogu mu dovoljno zahvaliti za svu pomoć koju mi je pružio. On je jedinstven karakter koji razumije što je potrebno za pobjedu i naučio sam strašno puno tijekom svih ovih godina od njega", objavio je Murray.

"Svoje godine provedene s Andyjem uvijek ću pamtiti po dobrom. Radi se o velikom radniku, a naš je sport bolji zahvaljujući njemu. Želim mu sve najbolje u budućnosti", poručio je Lendl.

Pročitajte više