NBA LIGA

Anegdota pomoćnog trenera otkriva u kakvom su stanju Golden State Warriors

Foto: Getty Images / Guliver Image

GOLDEN STATE WARRIORS pet su godina dominirali NBA ligom, osvojili tri naslova i izgubili još dva finala, ali nakon odlazaka Kevina Duranta i ključnih igrača s klupe Iguodale i Livingstona te ozljeda Curryja i Thompsona, ove sezone imaju najgori omjer lige.

Sinoćnja pobjeda nad Bullsima 104:90, koju je djelomično isprovocirao trener Steve Kerr razbijanjem ploče za crtanje akcija, bila im je tek četvrta u 19 utakmica ove sezone. Ipak, takav slijed događaja nije ni najmanje ugrozio stabilnost u klubu ni Kerrov posao. U podcastu The TK Show pomoćni trener Mike Brown ispričao je anegdotu koja odlično oslikava stanje u klubu, unatoč katastrofalnim rezultatima.

"Zbog ovoga bih mogao dobiti otkaz", nasmijao se Brown pa započeo priču.

"Bili smo u Uti, stigli smo nakon teškog poraza u Dallasu. Imali smo klupsku večeru, ja sam došao s djevojkom, ali malo smo zakasnili. Kad sam ušao, prva stvar koju sam vidio je Kerr kako sjedi za stolom s Bobom Myersom i Joeom Lacobom (generalnim menadžerom i vlasnikom kluba, op.a.). Pričali su, zabavljali se i večerali. Nisam ništa tada rekao, ali ujutro sam sreo Boba i rekao mu: Ovo tebi možda ništa ne znači, ali čovječe, kad sam vas vidio sinoć za stolom kako se zabavljate, razgovarate i podržavate jedni drugi, srce mi se rastopilo. Samo me čudno pogledao", rekao je Brown pa se nasmijao:

"Nema apsolutno nikakve šanse da Steve dobije otkaz. Kad ti vlasnik i generalni menadžer uskoče u avion, dolete u Salt Lake City na večeru s trenerom da mu kažu da ga vole i da radi sjajan posao, meni to znači jako puno. Ne samo njih trojica, cijeli klub je tako povezan, ali sve počinje na vrhu, s Joeom, Bobom i Steveom. Kad imaš takve vođe, svi to osjećaju. Pomaže u teškim vremenima kad gubiš puno utakmica i pokušavaš pronaći pravi put. To toliko pomaže da se uopće ne može izmjeriti. Oni su vjerojatno najbolji trojac u sportu uopće", ispričao je Brown u podcastu, a prenosi NBC Sports.

Pročitajte više