Anja Paerson: Ana može napraviti jako velike stvari

NAKON izvlačenja startnih brojeva za sutrašnju slalomsku utrku Svjetskog skijaškog kupa za žene novinari željni izjava skijašica ostali su neugodno iznenađeni nakon što osiguranje skijašica nije dozvolilo Ani Jelušić da nekoliko trenutaka provede s predstavnicima sedme sile.

Nakon što je završio program izvlačenja brojeva, kojeg su u samoj završnici odradili voditelj Ivan Blažičko i skijašica Janica Kostelić, Jelušić se u društvu Janice spustila sa bine gdje su je dočekali novinari. Međutim u čak dva navrata Ana Jelušić, iako je to namjeravala, nije bila u mogućnosti dati izjavu novinarima jer su je ljudi iz osiguranja na brzinu otpratili sa Trga prema vozilu koje ju je odvezlo u hotel.

Ipak, Indexovi novinari uspjeli su doći do hrvatske skijašice Sofije Novoselić, te do Janičine najveće konkurentice Šveđanke Anje Paerson koja je biranim riječima nahvalila Anu Jelušić.

"Bilo bi lijepo da Ana otvori, a ja zatvorim utrku na najbolji mogući način. Uz ovakvu stazu kakva je bila na treningu ne bojim se jer imam zadnji startni broj. Vjerujem da će staza izdržati i meni je 58. mjesto odlično. Uvjeti su gore fantastični i zahvaljujem svima koji su to omogućili. Očekujem da ću ući u drugu vožnju, a uspjesi Ane su iznenadili sve, ali ne i mene. Očekivala sam to, jer je ona dobra skijašica i nije najčudnija stvar na svijetu što je uspjela. Za nas puno znači što je iza nas jedna osoba kao što je Janica Kostelić." - kazala je Sofija Novoselić za Index.

"Utrka je klasik za naš skijašice. Mislim da je svakome drago biti ovdje. Uvijek je veliko uzbuđenje i puno je ljudi. Utrka je sama po sebi dobra, atmosfera odlična i zaista uživam što sam u Zagrebu. Moje koljeno je tijekom novogodišnjih praznika bilo dosta natečeno, ali osjećam da je svakog sata sve bolje i bolje. Bit ću spremna sutra. Iako je ova godina za mene bila dosta problematična bilo mi je teško vratiti se u ritam, ali imam svoju inspiraciju i pokazala sam da se mogu vratiti. Bez Janice je čudno u Svjetskom kupu jer smo velike prijateljice. Razgovarale smo i u Semmeringu. Dobro poznajem i Anu, sve je bolja i bolja. Jako je mlada, ali ima kvalitetu, veliki je borac i nikad ne odustaje. To će ju učiniti velikom skijašicom, ona je već dobra skijašica, ali se mora boriti i biti strpljiva, jako je ljubazna osoba i mislim da može napraviti veliku stvar." - izrazila je svoje mišljenje Anja Paerson.

Za kraj smo uspjeli "uhvatiti" i Resi Stiegler koja je izjavila: "Jako sam sretna što sam ponovno u Zagrebu, ipak je ovo moja najdraža utrka. Svakako ću sutra ponovno plesati jer je ples počeo upravo ovdje, u Zagrebu."

D. R./I. K.

Pročitajte više