ANKETA Birajte HNL igrača kola. Ova petorka je briljirala

Foto: Index Sport

SUPERSPORT HNL u 13. kolu donio je brojna uzbuđenja, od kojih je ono najveće Dinamov preokret na Maksimiru protiv Lokomotive. Gosti s Kajzerice poveli su 1:0, no Dinamo je golovima Baturine i Kaneka u sudačkoj nadoknadi preokrenuo i tako ostao u utrci za naslov prvaka s Hajdukom i Rijekom. Hajduk je pobijedio Slaven s novim/starim trenerom Karoglanom, a Rijeka je bila bolja od Gorice.

Index, podsjetimo, nakon svakog kola predstavlja petoricu igrača koji su se istaknuli svojim igrama, a vama prepušta izbor najboljeg iz kola u kolo. Najbolji igrač prema ocjenama iz ankete dobit će 10 bodova, drugi sedam, treći pet, četvrti tri i peti jedan bod. Na kraju sezone zbrojem glasova doznat ćemo tko je bio najbolji.

Prošli tjedan najviše je vaših glasova dobio Ante Matej Jurić, napadač Gorice najzaslužniji za pobjedu protiv Dinama. Na drugom je mjestu bio Ramon Mierez, napadač Osijeka koji je dao velik doprinos pobjedi protiv Hajduka, dok je treći bio odličan golman Lokomotive Nikola Čavlina. Evo tko je nominiran u ovom kolu:

Oliver Zelenika (Varaždin)

Varaždin je na gostovanju kod Rudeša izvukao bod zahvaljujući odličnim obranama Olivera Zelenike. Zelenika je zaradio ocjenu 8.4 na SofaScoreu, imao je pet obrana, a sjajno je i razigravao, narijetko se nalazio i na 30 metara od svog gola. Poslao je 14 dugih lopti, od kojih je njih devet pronašlo metu.

Vedran Jugović (Osijek)

Vrijedni, rastrčani kapetan Osijeka apsolutni je heroj dvoboja protiv Istre, u kojem je Osijek pobijedio 3:1, a Jugović zabio sva tri gola iz tri udarca u okvir. Inače ne zabija puno golova, no čini se da mu je novi trener Zoran Zekić namijenio ulogu strijelca iz drugog plana. Jugović je nakon utakmice bio vrlo emotivan. Ušao je s klupe i zabio tri gola u samo jednom poluvremenu.

Matej Mitrović (Rijeka)

Trener Rijeke Željko Sopić stiskao je šaku u znak zadovoljstva kad je završila utakmica Rijeke i Gorice pobjedom domaćina 1:0. Marco Pašalić zabio je jedini gol na utakmici već u sedmoj minuti, ali briljirao je Matej Mitrović, stoper koji je držao zadnju liniju Rijeke i koji je najzaslužniji što Labrović nije primio gol. Mitrović je svaki put bio na pravom mjestu i čistio je sve opasnosti pred svojim golom.

Martin Baturina (Dinamo)

Dinamov dijamant utakmicu je započeo na krilu, dok su u sredini igrali Mišić, Ademi i Bulat. Dinamo je u većini akcija od njega tražio da nešto kreira pa je utakmicu završio s 95 dodira lopte. Ubacivao je, driblao, dodavao s 85-postotnom preciznošću, od čega je šest dodavanja bilo ključnih. Osvojio je većinu duela u kojima se našao. U 94. minuti zabio je sjajan gol lijevom nogom pod gredu.

Takuro Kaneko (Dinamo)

Japanski krilni napadač nije mogao odabrati bolji trenutak za svoj prvi pogodak za Dinamo. Zabio je u 97. minuti protiv Lokomotive na Maksimiru za pobjedu 2:1. Uz to, asistirao je Baturini za pogodak u 94. minuti, kojim je počeo preokret Dinama. Treba napomenuti da je ušao u igru tek u 57. minuti. Kaneko je osporavan i kritiziran otkako je stigao u Dinamo, a ovaj pogodak mogao bi mu popraviti status i kod trenera i kod navijača.

 

Pročitajte više