ANKETA Gdje bi Hajduk trebao igrati u budućnosti?

Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL

HAJDUK je u četvrtak održao redovnu sjednicu skupštine na kojoj je splitski gradonačelnik Ivica Puljak predstavio studiju renoviranja Poljuda, koji je zapušten, ali i izgradnje potpuno novog stadiona na kojemu bi Hajduk igrao u bliskoj budućnosti. Puljak je rekao da će troškovi obnove Poljuda biti 30-40 milijuna eura te da će se uređivati i drugi sadržaji oko stadiona prije nego što se krene s gradnjom čitavog novog kompleksa na području Brodarice na kojem se danas nalazi stadion Park mladeži. 

Poljud je izgrađen 1979. godine za potrebe Mediteranskih igara u Splitu i od tada, osim nekih sitnica, u njega nije uložen ni euro. "Rekonstrukcija Poljuda je prioritet, ali onda smo sjeli i ovako rekli: Hajduk je ambiciozan klub i mi smo grad koji želi takav klub i želimo mu pomoći realizirati ambicije. Za to nam treba moderan stadion, a Poljud to ne može biti ni nakon svih mogućih obnova jer je građen u neko drugo vrijeme", izjavio je Puljak za Index.

"Tražimo model prema kojemu bi prostor Brodarice bio novi sportsko-stambeno-poslovni kompleks. Radimo na studiji izvodljivosti koja će biti gotova do kraja godine i onda će biti poznatiji konkretniji detalji, svi troškovi i sve ostalo", dodao je splitski gradonačelnik.

Jeste li za obnovu Poljuda ili izgradnju novog stadiona?

Iako najava izgradnje novog stadiona - koja bi krenula početkom 2026. godine, a završetak bi bio do Europskih igara 2027. godine - zvuči krasno za svakog navijača bilo kojeg kluba, hajdukovci bi se isto tako morali preseliti s voljenog Poljuda. 

"Kad se Hajduk preseli na novi stadion, Poljud bi služio za neke druge sportske događaje, koncerte, kulturne manifestacije i sve ostalo. Imali bismo i novi kongresni centar, a s dva stadiona i kongresnim centrom otvaraju se mogućnosti organiziranja nekih prvenstava za mlade ili nekih većih natjecanja. Ne bih još o rokovima.

Jasno, sve to moramo dobro isplanirati kako ne bi bilo preveliko financijsko opterećenje za Grad. Još je rano govoriti o tome u čijem vlasništvu bi bio novi stadion, ali želim naglasiti da imamo jako dobru suradnju s vodstvom Hajduka i siguran sam da ćemo se sve dogovoriti kad za to dođe vrijeme", zaključio je Puljak.

Pročitajte više